2015-09-27 16.35.00

Γεώργιος Ζαχ. Δραμουντάνης – Φούρος
Ο Γεώργιος Δραμουντάνης ή Φούρος γεννήθηκε το 1929 και πέθανε  στις 29 Σεπτεμβρίου του 1969. Σε ηλικία 3 χρόνων έχασε τον πατέρα του το Στεφανοζάχαρη, το 1942 τον αδερφό του Στεφανή και το 1952 τη μάνα του Ζαφειρένια το γένος Βρέντζου. Έζησε μια δύσκολη ζωή μέχρι που παντρεύτηκε τη Χρυσούλα Μανουρά και όλα έδειχναν να αλλάζουν. Μα δεν πρόλαβε να χαρεί αφού 3 χρόνια μετά αρρώστησε και 2 χρόνια αργότερα πέθανε πολύ νέος αφήνοντας μόνη τη γυναίκα του και τα 3 παιδιά του. Όσοι τον θυμούνται λένε πώς δεν υπήρχε πιο καλόψυχος και φιλότιμος άνθρωπος απ’ αυτόν.

Θερμή παράκληση της οικογένειάς του είναι αν κάποιος έχει φωτογραφία του Στεφανή του Στεφανοζάχαρη, να τους δώσουν ένα αντίγραφο, γιατί χρόνια τώρα την ψάχνουν χωρίς να καταφέρουν να την βρουν.

«46 χρόνια χωρίς εσένα.46 χρόνια χωρίς να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς την παρουσία σου στην ζωή μας. Χωρίς τη σκέψη σου. Σε κάθε τι που ζούσαμε μας έλειπες. Σκεφτόμασταν τι θα μας συμβούλευες εσύ και αυτό κάναμε. Τι θα άρεσε σε σένα, τι θα σ’ έκανε υπερήφανο. Αναφερόμασταν σε σένα έτσι απλά, χωρίς λόγο προφανή, αφού δεν υπάρχει στη μνήμη μας η εικόνα σου, με σκοπό να σε ξαναφέρουμε κοντά μας. Μα να ξέρεις! Κανείς όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν τόσο ΄΄ζωντανός ΄΄ όσο εσύ. Και όσο εμείς υπάρχουμε εσύ δε θα ξεχαστείς! Γιατί οι άνθρωποι μας ζουν όσο εμείς τους θυμόμαστε. Φέτος όμως σε αναστορούμαστε με λιγότερη θλίψη. Γιατί όπως λέει η γυναίκα σου ΄΄Άνοιξε το σπίτι σου΄΄.
Πάντα νιώθαμε υπερήφανοι που είμαστε παιδιά σου. Καμαρώνουμε γι’ αυτό.
Σ’ ευχαριστούμε έστω για αυτό το λίγο που υπήρξες στη ζωή μας
Η οικογένειά σου»

 

– Η Ανωγή και το Εργαστήρι Γνώσης της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου ευχαριστούν θερμά την οικογένεια του Γεωργίου Ζ. Δραμουντάνη για την προσφορά 100 ευρώ στην μνήμη του.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->