Η συνάντηση του Δημάρχου Ανωγείων κ.Μανόλη Καλλέργη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις 12 μ.μ στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο.
Οι δυο άνδρες συζήτησαν για περίπου μια ώρα σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, για τα έργα που υλοποιούνται και άλλα που πρέπει να γίνουν στον Δήμο Ανωγείων ,συμφωνώντας στο σημείο ότι πρέπει να έχουν ενωμένες δυνάμεις για να μην υπάρξει κάποια έκπληξη σε έργα που δεν πρέπει να χαθούν στο μέλλον.
Μάλιστα είναι πια γεγονός ότι με το νέο ΕΣΠΑ η Ελληνική Επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑ) θα δώσει 60.000 ευρώ σε κάθε Δήμο,μεταξύ αυτών και ο δικός μας ,για μελέτες.
Αναλυτικά στη συνέχεια στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν τα παρακάτω θέματα στα οποία υπήρχε ταύτιση απόψεων και θέσεων των δυο συνομιλητών:
– Υπήρξε συζήτηση για τη Διαβαθμιδική συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας σε επίπεδο Μηχανικών και τεχνικής στήριξης με συμφωνία ότι αυτή η κίνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα.
– Συμφωνία ότι πρέπει να υπάρχει ενίσχυση για οικονομικές τακτοποιήσεις στα αυθαίρετα κτίρια του Δήμου Ανωγείων μια διαδικασία στην οποία θα απαιτηθεί και η ύπαρξη μηχανικού.
-Έγινε αναφορά και στο Χιονοδρομικό που πριν λίγο καιρό βγήκε από το πρόγραμμα που ήταν και έγινε συζήτηση ώστε να μπει άμεσα σε επόμενο πρόγραμμα στο μέλλον.
– Επίσης έγινε αναφορά στην στατική επάρκεια του κτιρίου του Δημαρχείου και ότι πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση μελέτης.
-Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το μεγάλο έργο του δρόμου Ηράκλειο -Ανώγεια και στο τραπέζι έπεσε η πρόταση να αρχίσει να ωριμάζει πλέον περισσότερο η διαδικασία για το τμήμα του δρόμου Κυλιστός -Ανώγεια.
-Ο Δήμαρχος Ανωγείων ανέφερε την επιτακτική ανάγκη να έρθει στο χωριό ένας κτηνίατρος που πρέπει να παραχωρηθεί από την Περιφέρεια καθώς η περιοχή που είναι κυρίως Κτηνοτροφική τον έχει μεγάλη ανάγκη.
-Επίσης ο κ.Καλλέργης ζήτησε την επανίδρυση του ΚΕΠ Ανωγείων. Ο Δήμος μας είναι ο μοναδικός χωρίς ΚΕΠ και ο κ.Καλλέργης θα κάνει παρέμβαση μαζί με τον κ.Αρναουτάκη στο Υπουργείο Εσωτερικών που είναι και ο κύριος υπεύθυνος της μη ύπαρξης ΚΕΠ στα Ανώγεια.