Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ¨ Οικολογικές λύσεις για το σπίτι¨ που υλοποιεί αυτή τη περίοδο το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Ανωγείων,  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/12/13 εκπαιδευτική εκδρομή στο μουσείο κρητικών βοτάνων  “Bio aroma” στον  Άγιο Νικόλαο. Η επίσκεψη αυτή έδωσε την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους να έρθουν σε επαφή με τα κρητικά   βότανα και να γνωρίσουν την αξία και τις θεραπευτικές ιδιότητες του καθενός. Έγινε πλήρη ξενάγηση από τον υπεύθυνο του χώρου και οι συμμετέχοντες  παρακολούθησαν την διαδικασία παραγωγής και απόσταξης αιθέριων ελαίων. Το «Bio aroma» αποτελεί ένα σύγχρονο αποστακτήριο αιθέριων ελαίων μοναδικό στο είδος του σ΄ολόκληρη την  Κρήτη. Η εντύπωση που αποκόμισαν οι Ανωγειανές γυναίκες ήταν θετική συνειδητοποιώντας την ανάγκη ενασχόλησης και αξιοποίησης  των αυτοφυών «θαυματουργών» βοτάνων της Κρήτης, τα οποία έχουμε την τύχη να ευδοκιμούν και στο χωριό μας!

Το τμήμα ¨Οικολογικές λύσεις για το σπίτι¨ διαρκεί 25 ώρες και οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν για τον επιβλαβή χημικό «κόσμο» και τις επιπτώσεις αυτού στη καθημερινή ζωή, αλλά και πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπο και το περιβάλλον με εναλλακτικές, οικολογικές λύσεις. Για όσους δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στο πρώτο τμήμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο του Κ.Δ.Β.Μ. συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση με φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας για τη δημιουργία νέου τμήματος.

Το Κ.Δ.Β.Μ Ανωγείων ευχαριστεί θερμά το δήμαρχο κο Σωκράτη Κεφαλογιάννη για τη στήριξη και βοήθεια που παρείχε στη πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής , την εκπαιδεύτρια του τμήματος κα Ευαγγελία Ηλιάκη για την άριστη συνεργασία και τέλος τις Ανωγειανές που συμμετέχουν ενεργά στη δια βίου μάθηση.

 

Με εκτίμηση,

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Κ.Δ.Β.Μ. Ανωγείων

Καλομοίρη Ελευθερία

 

Μοιραστείτε το

-

-->