Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων συνεχίζει  τις εκδηλώσεις αγάπης και προσφοράς  προς τους δημότες  θέλοντας να δώσει λίγο χρώμα και  γιορτινή ατμόσφαιρα στις δύσκολες μέρες  που περνάμε όλοι μας .

Έτσι στα πλαίσια της διαγενεακής  συνεργασίας και της προσπάθειας μεταφοράς της παράδοσης από την τρίτη στην πρώτη ηλικία προχώρησε στην υλοποίηση δράσεων μεταξύ των μελών  του πρώην ΚΑΠΗ και των παιδιών του Δημοτικού  Παιδικού Σταθμού Ανωγείων.

Ηλικιωμένες γυναίκες επισκέφτηκαν τα παιδιά και έφτιαξαν μαζί τους παραδοσιακά γλυκίσματα μέσα από τη τέχνη του ψωμιού ,τα γνωστά ¨καλοχερίδια¨. Γυναίκες και παιδιά  έδωσαν μορφή στη ζύμη φτιάχνοντας δέντρα ,πουλάκια, σαύρες ,λουλούδια

Τα γλυκίσματα αυτά  παλαιότερα αποτελούσαν το κέρασμα από τους νοικοκυραίους στους καλαντάρηδες.

Στη συνέχεια οι γυναίκες  είπαν ιστορίες για το πώς περνούσαν παλιά τα Χριστούγεννα, τα ήθη και τα έθιμα μεταφέροντας απλές όμορφες εικόνες κατανοητές στην μικρή αυτή ηλικία.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν διάχυτος και έγινε ακόμα μεγαλύτερος με την εμφάνιση του καλικάντζαρου που τους πέταξε αλεύρι και έκανε τις σκανδαλιές του.

Τέλος,μοιράστηκαν δώρα από τις ηλικιωμένες στους μικρότερους, τραγούδησαν όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μοίρασαν ευχές για καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο ΄Έτος.

Γέμισαν οι καρδιές των ηλικιωμένων από γλυκιές φωνές, όμορφα προσωπάκια την ίδια τη ζωή!!!

Έμαθαν τα παιδιά από τους μεγαλύτερους, δέχτηκαν μια γλυκιά αγκαλιά από ανθρώπους που έχουν να αφήσουν και να μας μάθουν πολλά!

 

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->