Ο κ. Αρναουτάκης παραβρέθηκε  σε ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων, όπου ανακοίνωσε τις θετικές εξελίξεις που δρομολογούνται για το έργο αυτό, το οποίο μέχρι πρότινος είχε «κολλήσει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Ειδικότερα, το έργο έχει τίτλο «Βελτίωση της οδού Ηράκλειο-Τύλισσος-Ανώγεια από το τμήμα του Οροπεδίου Στρούμπουλα έως τον κόμβο Αστυρακίου». Αποτελεί συνέχεια της μελέτης του έργου Γαράζο-Αξός-Ανώγεια, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και περιλαμβάνεται στο μεγάλο έργο με τίτλο: «Κατασκευή νέας οδού Τύλισσος-Ανώγεια, τμήματα Τύλισσος-Οροπεδίου Στρούμπουλα και απαλλοτριώσεις». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης, τροποποιήθηκε και ανέρχεται σε 14,5 εκ. ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που χρόνια το ετοιμάζουμε. Κατορθώσαμε και έχουν εγκριθεί οι χρηματοδοτήσεις, ούτως ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης μέσα στον Ιανουάριο. Η υλοποίησή του θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και σε ένα ασφαλές δίκτυο που είναι το ζητούμενο σήμερα. Σε περίπου ενάμιση με δύο χρόνια θα έχουν ολοκληρωθεί τα πρώτα οκτώ χιλιόμετρα και αμέσως μετά, στη διάρκεια του χρόνου, μπορεί να ολοκληρωθεί και το επόμενο κομμάτι από τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, οι οποίες χρειάζονται. Οι μελέτες προκηρύσσονται άμεσα και πιστεύω ότι σε δυόμιση χρόνια το έργο αυτό θα είναι ολοκληρωμένο. Το πρώτο τμήμα του έργου είναι από την παλιά εθνική οδό μέχρι το Αστυράκι. Η μελέτη είναι έτοιμη και πρέπει να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους του Αστυρακίου, που παραχώρησαν δωρεάν την περιουσία τους, γιατί βλέπουμε πολλές φορές ότι ένα έργο δεν γίνεται, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχουν πληρωθεί οι απαλλοτριώσεις. Όμως εδώ οι κάτοικοι παραχώρησαν τις περιουσίες τους για να γίνει αυτό το σημαντικό έργο».
Παράλληλα, ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης έκανε έναν απολογισμό αναφερόμενος στις δράσεις που χρηματοδότησε στα Ανώγεια η Περιφέρεια Κρήτης όπως τα ΟΣΑΠΥ και οι βιολογικοί καθαρισμοί, ενώ επεσήμανε την βοήθεια των υπηρεσιών της Π.Ε. για την επίβλεψη των έργων και την προετοιμασία των μελετών των έργων του ορεινού δήμου.
ΠΗΓΗ: ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
Μοιραστείτε το

-

-->