Από την Παρασκευή είναι διαθέσιμα στα Υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς ,τα χρήματα που πιστώθηκαν από χθες Πέμπτη στους λογαριασμούς των επιλαχόντων της εξισωτικής αποζημίωσης.

Πρόκειται για 77.000 περίπου δικαιούχους και το συνολικό ποσό ανέρχεται περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Όσοι δικαιούχοι έχουν λογαριασμό σε άλλες τράπεζες τα χρήματα τους θα είναι διαθέσιμα από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Μαζί με τους επιλαχόντες, που δικαιώνονται από τον αποκλεισμό τους κατά την προηγούμενη πληρωμή, θα συμπληρωθούν και τα υπόλοιπα όσων έλαβαν μειωμένα ποσά κατά 10%.Από τις εξασφαλισμένες πιστώσεις, μένουν ακόμα 8 εκατ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή νέων ενστάσεων που θα προκύψουν, καθώς και παλαιών εκκρεμοτήτων από τα έτη 2008-2011.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής:

 Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά στην πληρωμή του υπολοίπου ποσού της Εξισωτικής Αποζημίωσης.

Πιο αναλυτικά, το ποσό του υπολοίπου της πληρωμής της Εξισωτικής Αποζημίωσης που καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 77.000 δικαιούχους, οι οποίοι από σήμερα το απόγευμα θα μπορούν να βλέπουν τα ποσά που τους αναλογούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Προχωράμε σήμερα στην πληρωμή του υπολοίπου ποσού της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους παραγωγούς. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και παρά τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία εξασφαλίζουμε τη ρευστότητα του αγροτικού κόσμου και ειδικότερα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, έναν κλάδο στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και η στήριξή  του αποτελεί μια από τις βασικές μας προτεραιότητες».

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->