Ιερόσυλοι  βανδάλισαν σήμερα Τετάρτη, τα ξημερώματα, το εξωκλήσι του Τίμιου Σταυρού στον Βαρσαμά, πέντε χιλιόμετρα μακριά από τα Ανώγεια στον δρόμο προς Ηράκλειο, προκαλώντας τον αποτροπιασμό  και την οργή των κατοίκων και δίνοντας συνέχεια σε βανδαλισμούς εκκλησιών που έχουν μια έξαρση τον τελευταίο καιρό.

Στον Τίμιο Σταυρό έριξαν κάτω τις εικόνες και τα μανουάλια ενώ έγραψαν και συνθήματα εντός της εκκλησίας μάλλον μουσουλμανικού περιεχομένου.

Προφανώς το μίσος των ιερόσυλων φούντωσε και το γεγονός ότι δεν βρήκαν χρήματα για να αποσπάσουν ξεσπώντας έτσι στις εικόνες και τα σύμβολα της Χριστιανοσύνης.

Το εξωκλήσι ανήκει στον οικισμό Καμαριώτη με τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού να είναι ανάστατοι ενώ την προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Ηρακλείου με την σήμανση να έχει πάρει αποτυπώματα στο σημείο στην προσπάθεια εντοπισμού των δραστών.

Η αστυνομία αυτή την ώρα διενεργεί ελέγχους σε αλλοδαπούς στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων ενώ πιθανότερο σενάριο είναι οι δράστες μετά την πράξη τους να διέφυγαν με κατεύθυνση το Ηράκλειο.

Ο ιερέας της εκκλησίας  π. Μιχάλης Αναστασάκης  τονίζει σε δήλωση του:

” Κάνουμε έκκληση στις Αρχές να συλλάβουν αυτά τα άτομα που βεβηλώνουν τα Ιερά και τα όσια μας,είδατε και εσείς την εικόνα που άφησαν πίσω τους. Αυτή η εικόνα δεν τιμά κανένα. Εμείς δεν το βάζουμε κάτω ήδη τα καντήλια μέσα είναι αναμμένα και πιστεύουμε το Σάββατο να λειτουργήσουμε εδώ στον Τίμιο Σταυρό. Ευτυχώς δεν έβαλαν κάποια φωτιά να κάνουν μεγαλύτερο κακό, ενώ χρήματα δεν υπήρχαν εντός…

Πολλά άσχημα ζει ο λαός μας τελευταία ας ελπίσουμε αυτό να είναι το τελευταίο..”.

Μοιραστείτε το

-

-->