Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Εκλογικού Γραφείου του συνδυασμού “τ΄Ανώγεια του Μέλλοντος” παρουσία πλήθος κόσμου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά σε αυτό το γεγονός: “Η παρουσία του συνυποψήφιου μου Γιάννη Δραμουντάνη, των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων όλων των συνδυασμών και όλου του χωριού, σήμερα εδώ,
όπως και προχτές αλλά και πριν τέσσερα χρόνια δεν είναι υποκρισία.
Είναι μια άλλη έκφραση του Ανωγειανού Πολιτισμού. Είναι η Ανωγειανή ιδιαιτερότητα. Είναι αυτό που κάνει τον υπόλοιπο κόσμο να μας θαυμάζει.
Αξίζει ένα χειροκρότημα. Αυτές τις πράξεις πρέπει να τις χειροκροτούμε.”
Έκανε αρκετές αναφορές σε αυτά που είχε δεσμευτεί αυτός και η σύμβουλοι του και τα οποία τα τήρησε λέγοντας χαρακτηριστικά :
“Σας λέγαμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμος μας, δεν μπορεί να είναι πεδίο κομματικής δράσης και άγονων αντιπαραθέσεων. Το πετύχαμε.
Γνωρίζετε ότι πορευτήκαμε χωρίς κομματικές παρωπίδες, ιδεολογικές αγκυλώσεις και προκαταλήψεις. Σεβαστήκαμε το διάλογο και τον πλούτο των διαφορετικών απόψεων. Επιδιώξαμε την ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Λειτουργήσαμε με πίστη στην Κοινωνική Συνοχή, ζητούμενο και στόχο των σημερινών κοινωνιών. Υπηρετήσαμε συγκλίνουσες και όχι διχαστικές πολιτικές.”
Αναφέρθηκε στο έργο που συντελέστηκε στο Δήμο
“Διεκδικήσαμε, μαχητικά όταν χρειάστηκε, με πειστικά επιχειρήματα και φέραμε σημαντικούς πόρους που ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία επενδύθηκαν σε έργα. Tο πρόγραμμα των νέων έργων που έχουμε δρομολογήσει και που διεκδικούμε για την επόμενη τετραετία, ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Θα το πετύχουμε, γιατί έχουμε ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ- ΜΕΘΟΔΟ- ΣΤΟΧΟΥΣ, γιατί ΞΕΡΟΥΜΕ –ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ”
ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Καλλικράτη λέγοντας:
“Όλα τα μεγάλα τα πετύχαμε μαζί, εσείς είστε ο οδηγός μας.
Αν πετύχαμε να παραμείνει ο Δήμος Ανωγείων μέσα στα ιστορικά, γεωγραφικά και διοικητικά του όρια, το πετύχαμε, γιατί μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία μαζί σας αναδείξαμε όλους εκείνους τους λόγους και τεκμηριώσαμε καλύτερα τα επιχειρήματά μας.
Αυτό θεώρησα ως υπεύθυνη στάση του Δημάρχου Ανωγείων.
Αυτή την ήπια, ήρεμη, αποτελεσματική δύναμη έχουν ανάγκη τ’ Ανώγεια σήμερα περισσότερο από ποτέ. Σε κάθε κίνηση που κάναμε, για να πετύχουμε τον στόχο αυτό, ως μόνη μας έγνοια είχαμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική ηρεμία.
Ήταν προσωπικό μου στοίχημα και δέσμευση απέναντί σας.
Η ενέργεια που κερδίσαμε με την επιτυχία αυτή, είναι πολύτιμη.
Την χρειαζόμαστε τώρα, που μέσα στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε, τ’ Ανώγεια χρειάζονται να επιδείξουν ιδιαίτερες αρετές, σύνεση, δουλειά, και εξωστρέφεια. Όταν οι άλλοι Δήμοι θ’ αναζητούν την ταυτότητά τους, τ’ Ανώγεια πρέπει να κερδίσουν χρόνο, για να πετύχουν την αναγκαία ώθηση προς τα εμπρός. Στην κύρια ανησυχία ενός νέου για το, αν υπάρχει προοπτική και μέλλον εδώ, πρέπει να απαντήσουμε ναι, αλλά να τονίσουμε ότι αυτό δε χαρίζεται αλλά κατακτιέται.”
Παρουσίασε τους Δημοτικούς Συμβούλους λέγοντας:
“Οι συνεργάτες μου στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο πήραν και στήριξαν δύσκολες αποφάσεις, ωφέλιμες για τ’ Ανώγεια. Με τις ίδιες αρχές και αξίες επέλεξα και τους σημερινούς υποψηφίους. Είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχτούν μαχητικοί και αποτελεσματικοί. Γιατί θέλουν να προσφέρουν. Γιατί ζούνε το χωριό και τα προβλήματά του. Γιατί έχουν εμπειρία συμμετοχής στα κοινά.
Οι νέοι υποψήφιοι του Συνδυασμού μας έχουν μπολιαστεί με τις αξίες του Οράματός μας. Όλοι είναι άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου, που θέλουν να κτίσουν και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή σε ένα καλύτερο περιβάλλον.”
Τέλος ο Υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε όλους τους συγχωριανούς να συνεχίσουν μαζί τον καλό τον αγώνα για τη Αναγέννηση των Ανωγείων, για τη νέα ώθηση προς τα εμπρός.
Παρόν ήταν οι συνυποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Δραμουντάνης ενώ ο Αντώνης Ρούλιος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγο του ότι επέστρεφε με το καράβι από την Αθήνα που μιλούσε στους ετεροδημότες. Παρόν επίσης ήταν η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και πλήθος υποψήφιων Δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων όλων των συνδυασμών.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
Aγαπητοί Συγχωριανοί,
Η παρουσία του συνυποψήφιου μου Γιάννη Δραμουντάνη, των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων όλων των συνδιασμών και όλου του χωριού, σήμερα εδώ,
όπως και προχτές αλλά και πρίν τέσσερα χρόνια δεν είναι υποκρισία.
Είναι μια άλλη έκφραση του Ανωγειανού Πολιτισμού.Είναι η Ανωγειανή ιδιαιτερότητα. Είναι αυτό που κάνει τον υπόλοιπο κόσμο να μας θαυμάζει.
Αξίζει ένα χειροκρότημα. Αυτές τις πράξεις πρέπει να τις χειροκροτούμε.
Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας στα εγκαίνια του Γραφείου του συνδυασμού μας, «Τ’ Ανώγεια του Μέλλοντος». Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους συνυποψήφιους μου Δημάχρους, Γιάννη Δραμουντάνη και Αντώνη Ρούλιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Είναι στο καράβι και επιστρέφει απο την Αθήνα που μιλούσε στους ετεροδημότες.
Πριν τέσσερα χρόνια, παρουσιάσαμε το Όραμά μας για το Δήμο και δεσμευτήκαμε με λόγο τιμής, απέναντι σε όλους τους Ανωγειανούς, σε όλους εσας, για την υλοποίησή του.
Εσείς επενδύσατε στο πρόσωπό μου και στους συνεργάτες μου και με την ψήφο σας, μας εμπιστευτήκατε το τιμόνι της αναπτυξιακής πορείας των Ανωγείων.
Όλοι οι Ανωγειανοί γνωρίζετε ότι εργαστήκαμε σκληρά και αποκλειστικά για τα συμφέροντα των Ανωγείων. Με καθημερινή δουλειά, μεθοδικότητα, επιμονή και μαχητικότητα πετύχαμε μαζί πολύπλευρο έργο.
Έργο σοβαρό, συγκεκριμένο, αναμφισβήτητα ωφέλιμο για τ’ Ανώγεια, που το ζείτε καθημερινά και αναδεικνύεται μέσα από τον πίνακα απολογισμού της τετραετίας που σας έχουμε κοινοποιήσει.
Η αποδοχή του έργου αυτού από όλους τους δημότες, η επιδοκιμασία του τρόπου που πολιτευτήκαμε, και ο καθημερινός σας καλός, δημόσιος λόγος, φανερώνουν
ότι δε διαψεύσαμε την επιλογή σας. Αυτός ο καλός ο λόγος σας, μας έδινε και μας δίνει δύναμη.
Σας λέγαμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμος μας, δεν μπορεί να είναι πεδίο κομματικής δράσης και άγονων αντιπαραθέσεων. Το πετύχαμε.
Γνωρίζετε ότι πορευτίκαμε χωρίς κομματικές παρωπίδες, ιδεολογικές αγκυλώσεις και προκαταλήψεις.
Σεβαστήκαμε το διάλογο και τον πλούτο των διαφορετικών απόψεων. Επιδιώξαμε την ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Λειτουργήσαμε με πίστη στην Κοινωνική Συνοχή, ζητούμενο και στόχο των σημερινών κοινωνιών. Υπηρετήσαμε συγκλίνουσες και όχι διχαστικές πολιτικές.
Αναζητήσαμε τις ορθότερες και πιο ωφέλιμες λύσεις για κάθε πρόβλημα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με τον ανοιχτό διάλογο μαζί σας.
Δεσμευτηκαμε να διοικήσουμε με σύνεση, ήθος, χωρίς πολλά λόγια, να είμαστε παραγωγικοί σε έργα, που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής και ενδυναμώνουν την καλή εικόνα των Ανωγείων προς τα έξω. Το πετύχαμε.
Διεκδικήσαμε, μαχητικά όταν χρειάστηκε, με πειστικά επιχειρήματα και φέραμε σημαντικούς πόρους που ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία επενδύθηκαν σε έργα. Tο πρόγραμμα των νέων έργων που έχουμε δρομολογήσει και που διεκδικούμε για την επόμενη τετραετία, ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως φαίνεται και στο Σχέδιο Δράσης μας, το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, όλα αυτά τα έργα έχουν αφετηρία και κατάληξη τον Άνθρωπο,
τον Ανωγειανό μέσα σ’ ένα Δήμο-Πρότυπο.
Θα το πετύχουμε και αυτό, με τη δική σας βοήθεια.
Γιατί έχουμε πίστη στους στόχους του Οράματός μας, στις ικανότητές μας, και στην αποτελεσματικότητα του τρόπου που διαμορφώνουμε τα επιχειρήματά μας, πειστικά.
Θα το πετύχουμε, γιατί έχουμε ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ- ΜΕΘΟΔΟ- ΣΤΟΧΟΥΣ, γιατί ΞΕΡΟΥΜΕ –ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ….
Σας υποσχέθηκαμε ότι θα επιδιώξουμε μια κοινωνία ενεργή και ενημερωμένη μέσα από συνεργασίες και διαβούλευση.
- Όλα τα θέματα που συζητούσαμε στα Δημοτικά Συμβούλια τα ανακοινώναμε στα καφενεία.
- Καλούσαμε όλους τους κοινωνικούς φορείς στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
- Λειτουργήσαμε τις θεματικές επιτροπές που συστήσαμε.
- Μέσα από συνοικιακές συνελεύσεις διαμορφώνουμε μαζί τις πιο σωστές λύσεις για τα μικρά και τα μεγάλα θέματα της κοινωνίας μας.
Όλα τα μεγάλα τα πετύχαμε μαζί, εσείς είστε ο οδηγός μας.
Αγαπητοί Συγχωριανοί,
Αν πετύχαμε να παραμείνει ο Δήμος Ανωγείων μέσα στα ιστορικά, γεωγραφικά και διοικητικά του όρια, το πετύχαμε, γιατί μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία μαζί σας αναδείξαμε όλους εκείνους τους λόγους και τεκμηριώσαμε καλύτερα τα επιχειρήματά μας.
Αυτό θεώρησα ως υπεύθυνη στάση του Δημάρχου Ανωγείων.
Αυτή την ήπια, ήρεμη, αποτελεσματική δύναμη έχουν ανάγκη τ’ Ανώγεια σήμερα περισσότερο από ποτέ.
Σε κάθε κίνηση που κάναμε, για να πετύχουμε τον στόχο αυτό, ως μόνη μας έγνοια είχαμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική ηρεμία.
Ήταν προσωπικό μου στοίχημα και δέσμευση απέναντί σας.
Η ενέργεια που κερδίσαμε με την επιτυχία αυτή, είναι πολύτιμη.
Την χρειαζόμαστε τώρα, που μέσα στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε, τ’ Ανώγεια χρειάζονται να επιδείξουν ιδιαίτερες αρετές, σύνεση, δουλειά, και εξωστρέφια.
Όταν οι άλλοι Δήμοι θ’ αναζητούν την ταυτότητά τους,
τ’ Ανώγεια πρέπει να κερδίσουν χρόνο, για να πετύχουν την αναγκαία ώθηση προς τα εμπρός.
Γνωρίζουμε καλά το Αυτοδιοικητικό Τοπίο.
Κατέχουμε τους τρόπους, για να διεκδικήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα οδηγήσουν ένα Δήμο με ορεινά χαρακτηριστικά στη συνολική ανάπτυξή του.
Στην κύρια ανησυχία ενός νέου για το, αν υπάρχει προοπτική και μέλλον εδώ,
πρέπει να απαντήσουμε ναι,
αλλά να τονίσουμε ότι αυτό δε χαρίζεται αλλά κατακτιέται.
Αγαπητοί Συγχωριανοί,
Οι συνεργάτες μου στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο πήραν και στήριξαν δύσκολες αποφάσεις, ωφέλιμες για τ’ Ανώγεια.
Με τις ίδιες αρχές και αξίες επέλεξα και τους σημερινούς υποψηφίους τους οποίους και θα σας παρουσιάσω.
Οι νέοι υποψήφιοι του Συνδυασμού μας έχουν μπολιαστεί με τις αξίες του Οράματός μας.
Είμαι σίγουρος ότι θα αποδειχτούν μαχητικοί και αποτελεσματικοί. Γιατί θέλουν να προσφέρουν. Γιατί ζούνε το χωριό και τα προβλήματά του. Γιατί έχουν εμπειρία συμμετοχής στα κοινά.
Σας παρουσιάζω τους υποψήφιους:
ΑΕΡΑΚΗ –ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ –ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ) ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΑΚΑΝΑΛΗ-ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΑΚΑΝΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ –ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΚΟΥΒΙΔΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΟΥΝΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΜΕΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΜΠΑΓΚΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΝΤΑΓΙΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΣΑΜΟΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΣΠΑΧΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Όλοι είναι άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου, που θέλουν να κτίσουν και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή σε ένα καλύτερο περιβάλλον.
Σας ευχαριστώ όλους που με τιμάτε με την συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «τ’ Ανώγεια του Μέλλοντος».
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στον ωραίο αγώνα μας.
Αγαπητοί Συγχωριανοί,
Σας καλώ, όλοι μαζί, να συνεχίσουμε τον καλό τον αγώνα που κάνουμε όλα τα χρόνια για τη Αναγέννηση των Ανωγείων, για τη νέα ώθηση προς τα εμπρός.


