Ενώπιον του  αντιδημάρχου Ανωγείων κ. Κοντογιάννη και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 13-6-2013, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη λήξη των μαθημάτων στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Σχολείου έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να παρουσιάσουν ένα υπερθέαμα μιας «Μοντέρνας Ολυμπιάδας». Η γιορτή λήξης ξεκίνησε με ομιλία της διευθύντριας του Σχολείου η οποία αναφέρθηκε  στο έργο του Σχολείου ,στα προγράμματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς  και αποχαιρέτησε τους μαθητές  που αποφοίτησαν από το Δημοτικό Σχολείο, απονέμοντας το βραβείο που προσφέρει η οικογένεια Γεωργίου και Νίκης Καλλέργη- Σκουλά στη μνήμη των  γονέων τους Ελευθερίου και Αργυρής Σκουλά στην καλύτερη μαθήτρια της Έκτης τάξης που ήταν η Μανουρά Λευκοθέα του Γεωργίου και στο τέλος ευχαρίστησε όλους τους φορείς  που συνέδραμαν ποικιλοτρόπως στο έργο του Σχολείου. Σας παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία της Δ/ντριας του Σχολείου κ. Χατζάκη Τριανταφυλλιάς καθώς και φωτογραφίες από την εορτή Λήξης.

 

Ομιλία Γιορτής λήξης- Ιούνιος 2013

 

Κύριε αντιδήμαρχε,αγαπητοί γονείς,κυρίες και κύριοι,αγαπητά μας παιδιά!

Η αυλαία της σχολικής χρονιάς έπεσε και η σχολική κοινότητα βρίσκεται σύσσωμη εδώ για να γιορτάσει μαζί σας τη λήξη των μαθημάτων.

Σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!

Θα μου επιτρέψετε να πω δυο λόγια για αυτή τη σχολική χρονιά που πέρασε. Έχουμε να πούμε, πως παρά τις όποιες δυσκολίες, οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε τις εκπ/κές εκδρομές  μας, τις εορτές μας, τα προγράμματά μας, βάλαμε περισσότερο τις νέες τεχνολογίες στην τάξη και δουλέψαμε με τρόπο δημιουργι κό την ύλη των μαθημάτων.

Ειδικότερα στα πλαίσια προγραμμάτων, έγιναν επιπλέον δραστηριότητες από όλους τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και συμμετείχαμε σε πολλούς διαγωνισμούς.

Έγιναν προγράμματα  αγωγής υγείας. πολιτιστικά προγράμματα και προγράμματα περιβαλλοντικά.

Σε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του Β2 τμήματος του Σχολείου, με θέμα «Γερά δόντια» συμμετείχαμε σε διαγωνισμό στίχου και αποσπάσαμε το πρώτο βραβείο από την οδοντιατρική Ομοσπονδία Ελλάδος. Αξίζει ένα πολύ θερμό χειροκρότημα στα παιδιά και τη δασκάλα του Β2 ,που κέρδισαν με την αξία τους ένα λάπτοπ και ένα προτζέκτορα για την τάξη τους. Οι μαντινάδες τραγουδήθηκαν από τα παιδιά και θα έχετε την ευκαιρία να τις παρακολουθήσετε αργότερα.

Επίσης διακρίσεις είχαμε και στο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι, όπου συμμετείχαμε με την συνεργασία και την συμπαράσταση του σκακιστικού συλλόγου Ανωγείων και αποσπάσαμε πολλά βραβεία. Αξίζει σε όλα αυτά τα παιδιά που αγωνίστηκαν και απέσπασαν βραβεία το πιο θερμό χειροκρότημα.

Επίσης σε διαδημοτικό διαγωνισμό που συμμετείχαμε με θέμα, «Τι κάνουμε στην πόλη μας για ένα καθαρό ουρανό»,η μαθήτρια του Σχολείου μας Μιρζάκ Βαλέρια, απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Δήμο μας με την υπέροχη ζωγραφιά της που μπορείτε να θαυμάσετε εδώ στην είσοδο του Σχολείου, μαζί με όλες τις άλλες υπέροχες ζωγραφικές συνθέσεις.

Επίσης στα πλαίσια προγράμματος του Β2 με θέμα « ο κήπος των συναισθημάτων» προσκαλέσαμε στο Σχολείο μας, το Λουδοβίκο των Ανωγείων, το Γιώργη Φασουλά, τον Κώστα Καλλέργη και το Δημήτρη Μπέρκη, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας  και κάναμε ειδικό αφιέρωμα στον συντοπίτη μας  αείμνηστο Νίκο Ξυλούρη. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς και τους ιδιώτες  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την διεξαγωγή ων προγραμμάτων μας,,το ΚΠΕ Ανωγείων αλλά και το ΚΠΕ Βάμου, το Κέντρο Υγείας Ανωγείων , το σκακιστικό όμιλο Ανωγείων, το Υαλοτεχνείο φυσητού γυαλιού του Μάριου και της Νατάσας Χαλκιαδάκη.

Και τώρα ήρθε η συγκινητική ώρα να πούμε τα τελευταία λόγια με το μεγάλο κρίκο της σχολικής αλυσίδας που είναι έτοιμος να κόψει. Αυτά τα ζωηρά παιδιά της Έκτης, που φέτος είχαν την ατυχία να αλλάξουν τρεις δασκάλους. Ας ελπίσουμε  ότι αυτή η ατυχία, ήταν ταυτόχρονα και μια προετοιμασία για ένα σχολείο όπου θα έχουν να κάνουν με πολλούς δασκάλους. Ευχόμαστε να βοηθήσει σε μια ευκολότερη προσαρμογή στο Γυμνάσιο. Τους καλούμε εδώ κοντά μας, μαζί με τη δασκάλα τους. Θα τους αποχαιρετήσουν οι υπόλοιποι μαθητές του Σχολείου με μαντινάδες……

¨Οπως κάθε χρόνο,έτσι και φέτος θα απονείμουμε το χρηματικό βραβείο των τριακοσίων ευρώ, που προσφέρει η οικογένεια Γεωργίου και Νίκης Καλλέργη-Σκουλά στη μνήμη των Γονέων τους Ελευθερίου και Αργυρής Σκουλά  στον καλύτερο μαθητή της Έκτης που είναι η Λευκοθέα Μανουρά

Το βραβείο θα παραδώσει εκ μέρους της οικογενείας, ο κ. Αλέξανδρος Καλλέργης, γιος των δωρητών, που βρίσκεται κοντά μας, μαζί με τη μητέρα του κ. Νίκη και τους ευχαριστούμε θερμά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, για να παραδώσουν το βραβείο οι ίδιοι.

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια ,τους γονείς και τους δασκάλους της. Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους  δωρητές του βραβείου αυτού κ. Γεώργιο και Νίκη Καλλέργη –Σκουλά.

Δώδεκα ακόμη μαθητές της Έκτης απολύονται με άριστα δέκα και τους αξίζει εξίσου θερμό χειροκρότημα και  είναι  οι:

Βρέντζος Σωκράτης

Κεφαλογιάννης Μανώλης

Κονιού Ειρήνη,

Μανουρά Ευαγγελία

Μανουρά Μαρία

Μανουράς Νικόλαος

Μέμος Ιωάννης

Ξυλούρη Φερενίκη

Σμπώκου Λουκία

Σταυρακάκη Αγάπη

Χαιρέτης Δημήτριος

Χαιρέτης Κωνσταντίνος

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά ,στις οικογένειες και στους δασκάλους τους.

Αγαπητά μας παιδιά . Σας αποχαιρετούμε, σας  ευχόμαστε καλή συνέχεια στις σπουδές σας ,υγεία και μια ευτυχισμένη ζωή!

Το Σχολείο θα σας προσφέρει ένα αποχαιρετιστήριο δωράκι και σας κλείνει ένα ραντεβού  για τις 14-6-2023.

Τελειώνοντας, θέλω να εκφράσω  απεριόριστες ευχαριστίες σε όλους τους δωρητές του Σχολείου, που παρά τους δύσκολους καιρούς ήταν πολλοί και μας διασφάλισαν όλα τα αναγκαία για τη σωστή λειτουργία του Σχολείου.

Επίσης  να ευχαριστήσουμε το Δήμο Ανωγείων, τη Σχολική Επιτροπή, το σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων και όλους εσάς αγαπητοί γονείς που συνταξιδεύσατε μαζί μας, σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.

Τέλος να ευχαριστήσω,την κ.Έλλη, την κ. Ζουμπουλιά και  όλους τους συναδέλφους που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία του σκοπού και φυσικά την ψυχή της αποψινής βραδιάς, την γυμνάστρια του Σχολείου μας  κ. Σουζάνα  Γεωργακοπ[ούλου που κατέβαλλε μια ιδιαίτερα κοπιαστική προσπάθεια μαζί με τους μαθητές και τους υπόλοιπους συναδέλφους, για να μας  φέρει κοντά  στα ολυμπιακά ιδεώδη και το ολυμπιακό πνεύμα. Ο λόγος δικός της.

Σας ευχαριστώ. Εύχομαι Καλό και ξέγνοιαστο  καλοκαίρι σε όλους!

Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΧΑΤΖΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το

-

-->