Μια νέα σπουδαία διάκριση για τον σκηνοθέτη Νίκο Νταγιαντά καθώς απέσπασε δυο βραβεία στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2013,για το ντοκιμαντέρ του ”Little Land” ,ένα χρόνο μετά το βραβείο FIPRESCI  για την ταινία του ”Σαγιόμι”.

Ο Ανωγειανός σκηνοθέτης κέρδισε το βραβείο  της WWF που απονέμεται σε ταινία της ενότητας «Κοινωνία και Περιβάλλον», με θέμα το περιβάλλον και την αμφίδρομη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Η φετινή κριτική επιτροπή της WWF απαρτιζόταν από τους εκπρόσωπους της WWF Ελλάς, Γιώργο Βελλίδη, Ιάσων Κάντα και Κώσταντινο Λιαρίκο.

Το δεύτερο βραβείο είναι αυτό της τηλεοπτικής προβολής της ΕΡΤ 3 για την ενότητα ”Κοινωνία και Περιβάλλον”, το οποίο και κέρδισε εξ ημισείας μαζί το ντοκιμαντέρ ”Νομάδες του Χειμώνα” του σκηνοθέτη Μανιέλ Φον Στιρλέρ. Τo βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 1500  ευρώ για καθεμιά ταινία, ενώ οι βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν από την ΕΡΤ3,με την επιτροπή να απαρτίζεται από τους Γιώργο Μπότσο,Δημήτρη Βέτα και Γρηγόρη Γκίνο.

Λίγα λόγια για το ”Little Land”:

Το ντοκιμαντέρ είναι Ελληνικής και Γαλλικής παραγωγής, έχει διάρκεια 52 λεπτών και είναι μια παραγωγή της Anemon Productions.H μουσική είναι του Τone Soprano και η διεύθυνση Φωτογραφίας του Στέλιου Αποστολόπουλου.

Υπόθεση:

Με την έναρξη της κρίσης στην Ελλάδα, όλο και περισσότεροι άνεργοι νέοι στρέφονται προς την επαρχία, ελπίζοντας να αλλάξουν την ζωή τους προς το καλύτερο. Η ταινία ακολουθεί τον 35 χρόνο Θοδωρή , ο οποίος εγκαθίσταται στο απομακρυσμένο νησί της Ικαρίας με σκοπό να ζήσει από τη γη. Εκεί ανακαλύπτει μια κοινωνία που στηρίζεται στην αυτονομία και τη συνεργασία και ανθρώπους που ζουν περισσότερο και καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, καθιστώντας το νησί μια από τις ελάχιστες ”μπλε ζώνες” του πλανήτη, όπου οι κάτοικοι απολαμβάνουν ιδιαίτερη μακροζωία. Ο σκηνοθέτης αναζητεί τα μυστικά της Ικαρίας ,ανακαλύπτοντας πως οι ριζικά διαφορετικές ζωές των κατοίκων του νησιού μας αφορούν άμεσα, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->