Με ένα κύπελλο και 4 μετάλλια, αλλά και πολύ καλή εμφάνιση από όλα τα παιδιά, επέστρεψε η αποστολή του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων από την Χερσόνησο, όπου η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τα «Φραγκιαδάκεια 2013» στην μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού σκακιστή Γιάννη Φραγκιαδάκη.

Συμμετείχαν στο τουρνουά (blitz Ελβετικό 7 γύρων) 20 σκακιστές του συλλόγου μας, ενώ οι συνολικές συμμετοχές στο τουρνουά ήταν 64 από πάρα πολλούς συλλόγους (ΣΑ Χερσονήσου, ΣΟ Ηρακλείου, ΕΓΟΗ, Ηρόδοτος, Γούρνες, Γούβες, ΠΑΟ Κρουσσώνα, Επισκοπή και άλλους).

Ήταν μια πολύ όμορφη εκδρομή στην οποία απολαύσαμε την υπέροχη φιλοξενία των διοργανωτών, αλλά και το τουρνουά.  Στην αποστολή συμμετείχαν και αρκετοί γονείς των μικρών σκακιστών.

Όλα τα παιδιά έπαιξαν όμορφες παρτίδες και όλα κατάφεραν να κάνουν νίκες, ακόμα και αυτά που έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις εδώ και μόλις δύο μήνες.

Ο Δημήτρης Νταγιαντάς με το εκπληκτικό 6/7 πήρε την πρώτη θέση και το κύπελλο στην κατηγορία κάτω των 18 χρονών.

Ο Γιάννης Μέμος πρόσθεσε ακόμα ένα μετάλλιο στην συλλογή του, κατακτώντας την 2η θέση στην κατηγορία κάτω των 14άρων κάνοντας το εξίσου εντυπωσιακό5/7.

Ο Κώστας Στειακάκης (4/7) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 18, ενώ χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν τόσο ο Γιώργος Χαιρέτης (κάτω των 12) με 4/7, όσο και ο Χάρης Κονιός (κάτω των 10) με 3,5/7.

Μια ανάσα από το μετάλλιο έφθασε και ο Κώστας Σαλούστρος, ο οποίος ισοβάθμησε στις πρώτες θέσεις με τους αντιπάλους του (κάτω των 8 χρόνων) και έχασε το μετάλλιο στα κριτήρια ισοβαθμίας.

Όλα τα παιδιά έδειξαν ότι ανεβαίνουν συνεχώς επίπεδο, με γρήγορους ρυθμούς.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων στο τουρνουά, ήταν οι εξής:

·         Νταγιαντάς Δημήτρης      6/7 (κύπελλο)

·         Νταγιαντάς Μανόλης       5,5/7

·         Νταγιαντάς Μιχάλης        5/7

·         Μέμος Γιάννης                  5/7 (μετάλλιο)

·         Χαιρέτης Γιώργος             4/7  (μετάλλιο)

·         Στειακάκης Κώστας         4/7  (μετάλλιο)

·         Κονιός Χάρης                    3,5/7 (μετάλλιο)

·         Σαλούστρου Δέσποινα    3/7

·         Κακαζιάνη Τζούλια          3/7

·         Μιρζάκ Βαλέρια               3/7

·         Πασπαράκη Χρύσα         3/7

·         Σαλούστρος Κώστας       3/7

·         Πασπαράκη Θωμαϊς      2,5/7

·         Χαιρέτης Δημήτρης του Ελευθ.   2,5/7

·         Χαιρέτη Μαίρη                   2/7

·         Σφυρή Ολυμπία                  2/7

·         Νταγιαντά Μαρία               2/7

·         Φρυσάλη Όλγα                   2/7

·         Μανουρά Μαρία                2/7

·         Χαιρέτης Δημήτρης του Ευρ.   2/7

Συγχαρητήρια αξίζουν  σε όλους για την πολύ όμορφη προσπάθεια. Όλα τα παιδιά εκπροσώπησαν επάξια όχι μόνο τον Σκακιστικό Όμιλο, αλλά και τα Ανώγεια. Είμαστε σίγουροι ότι με την προσπάθεια που γίνεται, οι διακρίσεις, τα κύπελλα και τα μετάλλια θα γίνονται όλο και περισσότερα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές της  Σ.Α. Χερσονήσου για την ζεστή φιλοξενία, τον Δήμο Ανωγείων και το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου για την παραχώρηση των 2 mini bus και βέβαια τους οδηγούς τους Γιάννη Καλλέργη και Λευτέρη Μπέρκη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό από το τουρνουά μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων στην παρακάτω διεύθυνση: http://anogiachess.com/

 

Μοιραστείτε το

-

-->