Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγροτικής τράπεζας, η εσπερίδα για τις ”Ομάδες Παραγωγών” που αποτέλεσε μια ιδέα του Πολιτιστικού συλλόγου Σεισάρχων και σκοπό είχε να ενημερώσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής για το πως θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι δράση για να κάνουν το μέλλον τους πιο βιώσιμο και πιο παραγωγικό.
Η οικονομική κρίση έχει πλήξει βάναυσα τα τελευταία χρόνια την Κτηνοτροφία και την Γεωργία με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας να μειώνεται η τιμή σε αυτά που παράγουν ενώ ταυτόχρονα να αυξάνεται σε τροφές, λιπάσματα και άλλα είδη απαραίτητα για την παραγωγή τους.
Οι ομιλητές της εσπερίδας που αποτελούνταν τόσο από επιστήμονες στο είδος αλλά και ανθρώπους με προσωπική εμπειρία σε ομάδες παραγωγών τόνισαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στους παρευρισκόμενους ότι στο άμεσο μέλλον οι ομάδες αυτές θα είναι μονόδρομος για τους παραγωγούς ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Σε μια περίοδο κρίσης άλλωστε παύει να αποτελεί δικαιολογία για τα πάντα η μόνιμη απουσία της Πολιτείας από την λύση των προβλημάτων των παραγωγών. Οι ίδιοι μπορούν με έξυπνο τρόπο και με κινήσεις ομαδικές να κάνουν καλύτερη και πιο κερδοφόρα την παραγωγή τους. Η κρίση χρειάζεται ενότητα και κυρίως τον ένα δίπλα στον άλλο ώστε να υπερνικηθούν όλα τα εμπόδια.
Η εσπερίδα αυτή ήταν μια αρχή για προβληματισμό και σκέψη. Ας ελπίσουμε κάποιοι και στον τόπο μας να δράσουν ώστε να ανεβάσουν το βιωτικό τους επίπεδο.