Από το www.in.gr

To Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα επαναληφθεί η συναυλία, του κορυφαίου λυράρη της Κρήτης, Βασίλη Σκουλά, μετά από απαίτηση του κοινού που δεν πρόλαβε να παρευρεθεί, καθώς η προσέλευση της πρώτης συναυλίας ήταν τεράστια.

Στην παράσταση με τον τίτλο «Κρήτη Ανάσα μου Βαθειά»συμμετέχουν οι δυο σπουδαίοι ερμηνευτές της νεότερης γενιάς από την Κρήτη, Μανώλης Λιδάκης και Μιχάλης Τζουγανάκης καθώς και η Μάρθα Φριντζήλα
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης
Η λεβεντιά της Κρήτης, η γενναιότητα, η πολεμική δεινότητα των Ανωγειανών, το απαράμιλλο θάρρος στις μεγάλες μάχες απελευθέρωσης της χώρας από τους κατακτητές, το αδιαπραγμάτευτο αίσθημα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας και συγχρόνως η βαθειά ευαισθησία, ο πολιτισμός, η αγάπη για την τέχνη, και η πνευματική δημιουργία χαρακτηρίζουν τους Κρητικούς και ειδικά τους Ανωγειανούς.
Η ιστορική καταβολή με την πραότητα και την ηρεμία του δυνατού του αναμφισβήτητου, συμπυκνώνονται στην προσωπικότητα, τη φωνή και την ερμηνεία του Βασίλη Σκουλά.
Ο Βασίλης Σκουλάς θεωρείται μια σπάνια μουσική φυσιογνωμία. Το ηχόχρωμα της φωνής, το ηχείο του θώρακα, η εσωτερική δύναμη που εκφράζεται αυστηρά πάνω στις νότες, η απλότητα των κινήσεων, τον κατοχύρωσαν στη συνείδηση όλων ως μέγα ερμηνευτή.
Ένας καλλιτέχνης που απλά αναπνέει και τραγουδάει χωρίς καμιά προσπάθεια, καμιά επιτήδευση, κρατώντας πάντα την Κρητική λύρα.
Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης θα σμίξει με τα βουνά της Κρήτης, ο ερμηνευτής που μαγεύει για περισσότερα από 50 χρόνια το κοινό, σεμνός και αγέρωχος, πιστός εργάτης της τέχνης του και μέγας δεξιοτέχνης της λύρας, θα φιλοξενηθεί για μια βραδιά στο Ηρώδειο προσφέροντςα μια μουσική εμπειρία.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη δισκογραφία των 40 χρόνων του Βασίλη Σκουλά, τις μεγάλες επιτυχίες με τις οποίες έζησε και ανδρώθηκε όλη η Κρήτη.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς που θα μεταφέρει στο Ηρώδειο ένα αυθεντικό κρητικό γλέντι έχει ο Aνωγειανός στιχουργός  Κώστας Φασουλάς.
Τα έσοδα θα δοθούν στην Κρητική Εστία
Το Ίδρυμα Κρητική Εστία, ιδρύθηκε το 1963 με κύριο σκοπό την υλική ενίσχυση απόρων σπουδαστών Κρητικής καταγωγής οι οποίοι διακρίνονται για τις επιδόσεις τους. Έκτοτε το Ίδρυμα λειτουργεί ανελλιπώς και έχει στηρίξει εκατοντάδες σπουδαστές, σήμερα η Κρητική Εστία παρέχει εκτός από την ασφαλή διαμονή, σίτιση σε εκατόν ογδόντα ένα (181) Κρήτες φοιτητές.

Προπώληση: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), τηλ. 2107234567, www.ticketservices.gr
Τιμές εισιτηρίων: 21€, 28€, 34€, 55€, 68€.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->