Η ΑΝΩΓΗ εντόπισε το 11χρονο Αφγανό, που διέμενε στην Μαθητική Εστία Ανωγείων

Στην Πάτρα εντόπισε η ΑΝΩΓΗ τον 11χρονο Αφγανό Ρεζαϊ Αλί Ρεζά που διέμενε στην μαθητική εστία Ανωγείων, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τη περασμένη Δευτέρα. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση από την αστυνομία, η ΑΝΩΓΗ επισκέφτηκε την Εστία και εκεί πληροφορήθηκε από τους συμπατριώτες του Αφγανούς, ότι επικοινώνησαν μαζί του και βρίσκεται στην Πάτρα.

Σε επικοινωνία που είχαμε στις 3 το μεσημέρι με τον συμπατριώτη του  Αλί Ρεζά, τον Μουχτάρ Ρεζαϊ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα,  μας είπε ότι σε δυο ώρες περίπου, θα συναντηθεί με τον 11χρονο, για να τον φέρει πίσω στ΄ Ανώγεια. Ο Αλί Ρεζά ανέφερε στον Μουχτάρ ότι αντιμετώπιζε προβλήματα, γι΄ αυτό και έφυγε από την Εστία, χωρίς να του δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Να σημειωθεί ότι στη Μαθητική Εστία Ανωγείων, μέσω ειδικού προγράμματος, φιλοξενούνται εδώ και χρόνια ανήλικοι μετανάστες από διάφορες χώρες του πλανήτη, κυρίως από την Ασία. Αρκετοί μάλιστα από τους μετανάστες φοιτούν στο γυμνάσιο και το λύκειο και ορισμένοι εξ΄ αυτών έχουν πάρει μέρος και στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η συνύπαρξη μεταναστών και Ανωγειανών ήταν και είναι πάντα φιλική, ειρηνική και καρποφόρα. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τ΄ Ανώγεια κάνουν πράξη το μήνυμα: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ».

Η  γη που γέννησε τον Δία αποδεικνύεται πάντα φιλόξενη.

Μοιραστείτε το

-

-->