Μπράβο στο ΚΑΠΗ για την όμορφη και γλυκιά γιορτή

Με το πέρασμα των εποχών και τη ραγδαία ανάπτυξη του πολιτισμού όπου οι εποχές αλλάζουν, κάποια πράγματα αξίζει να μείνουν ίδια όπως είναι οι ανθρώπινες αξίες και η παράδοση!


Σε μια εποχή αποξένωσης και αποστασιοποίησης των ανθρώπων, το Κ.ΑΠ.Η Ανωγείων θέλησε να κάνει την διαφορά, καλώντας δυο γενιές να σμίξουν και να διασκεδάσουν.

Μ αυτά τα δεδομένα στα πλαίσια της επαφής των ηλικιωμένων με τη νέα γενιά, το ΚΑΠΗ Ανωγείων  οι σπουδάστριες Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης και  το ΚΔΑΠ Ανωγείων, διοργανώνουν μία σειρά χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για ηλικιωμένους και παιδιά.

Οι εορταστικές αυτές συναντήσεις  ενθουσιάζουν  μικρούς και μεγάλους αφού  έχουν  πολλές ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες με την ενεργή συμμετοχή όλων

Στην τελευταία εκδήλωση που έγινε  οι ηλικιωμένες  μίλησαν στα παιδιά για τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων που τείνουν να εξαφανιστούν  και οι γυναίκες  γύρισαν αρκετά χρόνια πίσω για να θυμηθούν τις δικές τους αναμνήσεις από τα Χριστούγεννα, δημιουργώντας ένα ζεστό και χριστουγεννιάτικο κλίμα γεμάτο νοσταλγία και αγάπη

Μίλησαν επίσης  στα παιδιά για  τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα των Ανωγείων και ιδιαίτερα για τα  καλοχερίδια που είναι χριστουγεννιάτικα κουλουράκια από την Ανωγειανή παράδοση  και στη συνέχεια όλοι μαζί έφταξαν τη ζύμη και έβαλαν όλη την φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους κάνοντας εντυπωσιακά σχέδια   όπως  σαύρες, πουλιά, λουλούδια κ.α.  με τις γυναίκες  πρόθυμες να μεταδώσουν γνώσεις παράδοσης στα παιδιά .

Μέχρι να ψηθούν τα καλοχερίδια και να τα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι όλοι μαζί  διασκέδασαν με διάφορα ψυχαγωγικά παιχνίδια  ομαδικού χαρακτήρα, άφθονο γέλιο και Χριστουγεννιάτικη μουσική. Συγκεκριμένα έπαιξαν  παντομίμα με Χριστουγεννιάτικο  θέμα , τα παιδιά έδειξαν στις γυναίκες το παιχνίδι της νύφης και του γαμπρού και τέλος όλοι μαζί έπαιξαν το παιχνίδι του Γιάννη όπου ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Η συνάντηση αυτή έκλεισε με ιδιαίτερα θερμό  κλίμα, και όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις ανυπομονώντας για την επόμενη συνάντηση και δείχνοντας  μας  πως αν και ζούμε σε μια δύσκολη εποχή  μπορούμε όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας, να έρθουμε πιο κοντά φτάνει να έχουμε καλή διάθεση και πνεύμα συνεργασίας.

Οι φορείς που συνεργάστηκαν για την διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης επιφυλάσσονται για ακόμα πολλές τέτοιες εκδηλώσεις με την  ελπίδα ότι η νέα γενιά των Ανωγείων θα μπορέσει να κρατήσει τα χαρίσματα των προηγουμένων  γενεών και να συνεχίσει την παράδοση, που είναι φυλαγμένη σαν κόρη οφθαλμού μέχρι τώρα.

Μοιραστείτε το

-

-->