Ήταν 31 Αυγούστου, δεκαπέντε ημέρες πριν, όταν η Εύη Βρέντζου μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας, περνούσε στην αιωνιότητα και μια ημέρα αργότερα την υποδέχθηκε η Ανωγειανή γη, ένας τόπος που η ίδια τίμησε όσο λίγοι στο διάβα της ζωής της. Με μεγάλη συμμετοχή στα κοινά, η Εύη προσέφερε από διάφορες θέσεις είτε στον Δήμο Ανωγείων, ως δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Σ είτε στην Αναπτυξιακή ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης όπου πέρασε από όλες τις θέσεις και ήταν μέχρι την τελευταία της πνοή διευθύντρια και στυλοβάτης της.
Με σημείωμα στην ΑΝΩΓΗ η οικογένεια της την αποχαιρετάει και απευθύνει ένα ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που συμμετείχε στο πένθος της. Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:
“Ευη μας , Αδερφή μας .
Πλέον η καρδιά μας είναι κομμένη στα δύο γιατί μαζί σου έφυγε και ένα δικό μας κομμάτι. Πώς να χωρέσει σε λίγες γραμμές η δύναμη της ψυχής σου ; Ο δυναμισμός προσωποποιημένος , ένας βράχος που δε λύγισε ποτέ. Έδωσες ένα παλικαρίσιο αγώνα ζωής ,πάλεψες για την καριέρα σου και μας δίδαξες τι σημαίνει να κοιτάς το αύριο με αισιοδοξία ακόμα και στα πιο δύσκολα.
Σε κάθε βήμα ο ορθολογισμός σου μας καθοδηγούσε αλλά και η καλοσύνη σου και ο σεβασμός σου μάγευαν τις καρδιές όλων.
Πόσο θα μας λείψει το γέλιο σου Εύη μας ! Εκείνο το φωτεινό και ζεστό γέλιο που πλημμύριζε τις μέρες μας.
Και η αγάπη σου ; Μια αγκαλιά απέραντη ειδικά για τα παιδιά μας που τα λάτρεψες σαν δικά σου και έγινες ο φύλακας άγγελός τους .
Το χωριό μας ήταν πάντα η δύναμη σου. Ήθελες να κάνεις ότι καλύτερο γιατί έλεγες “το χωριό με στήριξε και πρέπει να το ανταποδώσω “. Τώρα η κουρασμένη σου ψυχή βρίσκει την απόλυτη αιώνια ηρεμία στο χώμα του .
Θυμάσαι ;
Κρατούσα το χέρι σου και σου είχα δώσει μια υπόσχεση Εύη μας ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ . Παλέψαμε όλοι μαζί με κάθε ανάσα μας…
Μπορεί η αρρώστια να λύγισε το σώμα σου αλλά η υπόσχεση μας μένει ζωντανή.
ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.
Ο πόνος είναι αβάσταχτος ,το κενό που άφησες πίσω σου είναι μια πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ .Η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ ίδια χωρίς εσένα. Ομως θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με όσα μας άφησες. Με τις αξίες σου, με τις συμβουλές σου, με την αγάπη σου και με όλες εκείνες τις αναμνήσεις που κανένας χρόνος δεν θα μπορέσει να σβήσει. Θα μιλάμε για σένα, θα θυμόμαστε τις στιγμές μας και θα σε κουβαλάμε πάντα μέσα στην καρδιά μας.Γιατί οι άνθρωποι που αγαπήσαμε αληθινά δεν φεύγουν ποτέ από κοντά μας.
Μας παρηγορεί μόνο η σκέψη ότι τώρα είσαι ξανά μαζί με τους γονείς μας. Σε περιμένουν εκεί ψηλά , να σε σφίξουν στην αγκαλιά τους , ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΙΑ από κάθε πόνο και ταλαιπωρία. Καλό σου ταξίδι στο φως αγαπημένη μας, θα ζεις για πάντα μέσα από κάθε μας χτύπο ,μέσα από κάθε μας σκέψη .
ΑΝΤΙΟ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ !
Σε αποχαιρετούμε με αυτή την μαντινάδα :.
Στη μια σου χέρα ο μπαμπάς, κι από την άλλη η Μάνα,
καλοστραθιά σου έκεια που πας και μη φοβάσαι πράμα.
Με βαθιά εκτίμηση και ευγνωμοσύνη η οικογένεια της Εύης Βρέντζου ευχαριστεί τον Κύριο Γεωργουλια Βασίλειο Καθηγητή Παθολογικής Ογκολογίας , τον Κύριο Σαμωνάκη Δημήτριο Γαστρεντερολόγο Αναπληρωτή Καθηγητή Γαστρεντερολογίας, την Κυρία Μποζιονέλου Βασιλική Παθολόγο Ογκολόγο Διευθύντρια στην Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ ,όλους του γιατρούς της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Καθηγητές και ειδικευόμενους ,όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και το τμήμα της Χημειοθεραπείας.
Τέλος , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κύριο Αλεξόπουλο Παναγιώτη Επιμελητής Β θωρακοχειρουργικής του ΠΑΓΝΗ για την αμέριστη συμπαράσταση στο πρόσωπο μας.
«Τα λόγια ευγνωμοσύνης δεν τελειώνουν εδώ. Σε επόμενο κείμενο θα θέλαμε να αναφερθούμε ξεχωριστά σε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα της και δίπλα μας σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή.» καταλήγει το σημείωμα.
Να αναφέρουμε ότι η οικογένεια της προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ το ποσό των 100 ευρώ στη μνήμη της για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης.
Το ποσό των 50 ευρώ προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ για την Εύη Βρέντζου και η οικογένεια του Εμμανουήλ Χαιρέτη “Μανωλαρά”
Τους ευχαριστούμε θερμά.
Ας είναι αιωνία η μνήμη της.