Το Σάββατο του Λαζάρου, στις 12 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μετόχι θα τελεστεί μνημόσυνο, με τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο του Καθηγητή Κοινωνιολογίας, Βασίλη Βουιδάσκη. Ένα κερί στη μνήμη ενός σημαντικού Ανωγειανού επιστήμονα, με πλούσια κοινωνική δράση και συγγραφικό έργο.
Ο Βασίλης Βουιδάσκης “έφυγε” από τη ζωή τον Απρίλιο του 2022 σε ηλικία 80 ετών.
Ήταν καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων και άρθρων, ενώ συμμετείχε ενεργά σε δράσεις του “Σταυράκειου” ως ένας από τους πρώτους αποφοίτους του, την δεκαετία του ’50 στο σχολείο όπου βρέθηκε μέχρι και την θέση του επόπτη. Δημοσίευσε αρκετά άρθρα και στην ηλεκτρονική ΑΝΩΓΗ, με θέματα κυρίως της εκπαίδευσης, του “Σταυράκειου” αλλά και γενικότερα για το παρόν και το μέλλον των Ανωγείων.
Προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές πραγματοποίησε στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης και της Κολωνίας. Σπούδασε με υποτροφία έξι χρόνια Κοινωνιολογία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία και ανακηρύχτηκε αριστούχος διδάκτορας της Κοινωνιολογίας με επόπτη καθηγητή τον διεθνούς φήμης Κοινωνιολόγο Rene Konig. Δημοσίευσε πολλά επιστημονικά άρθρα και συγγράμματα στα Ελληνικά και τα Γερμανικά.
Στην μνήμη του η σύζυγος του Μαίρη προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ το ποσό των 50 ευρώ, για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης και του Εργαστηρίου Γνώσης, Ιστορίας και Πολιτισμού της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στο Μειντάνι. Την ευχαριστούμε θερμά.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που τον σκεπάζει.