Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, παρουσία του δημάρχου Ανωγείων κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη, της αντιδημάρχου κ. Μαρίας Φιολιτάκη, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης των μαθημάτων, στην αυλή του Σχολείου μας, αφιερωμένη στους απόφοιτους. Η γιορτή είχε θέμα την «ειρήνη» και οι μαθητές με την είσοδό τους , έδωσαν το στίγμα, σχηματίζοντας το σήμα της ειρήνης και χορεύοντας το τραγούδι «we are the world”. Ακολούθησε η ομιλία της Διευθύντριας του Σχολείου Κ. Χατζάκη Τριανταφυλλιάς, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης για την ειρήνη και τα σημαντικά βήματα που έκανε το Σχολείο για την εκπαίδευση των μαθητών του. 

Η γιορτή ξεκίνησε με την παρουσίαση δρώμενου των τελευταίων σελίδων του βραβευμένου παραμυθιού «Μην κλαις Ειρήνη» από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης, Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με θέμα τη συνέχεια του παραμυθιού «Μην κλαις Ειρήνη». 

Τα βραβεία απένειμαν στους μαθητές, ο δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, η συγγραφέας και μέλος της κριτικής επιτροπής κ. Όλγα Σκουλά που σε σύντομο χαιρετισμό της έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους δεκαεπτά μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τις ιδέες και τα μηνύματά τους και η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Ελένη Ξυλούρη. Το μήνυμά του έστειλε και ο ποιητής Κώστας Μανουράς, μέλος επίσης της κριτικής Επιτροπής, απευθύνοντας θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές.

 Ακολούθησε δρώμενο των μαθητών της Α΄ τάξης που με τα γράμματά της αλφαβήτας σχημάτισαν πάνω σε ένα τεράστιο βιβλίο το μήνυμα «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ» Εκεί έκαναν και την είσοδό τους οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που ξετύλιξαν κι αυτοί γράμμα – γράμμα το κουβάρι των αναμνήσεων τους στο Δημοτικό Σχολείο, χόρεψαν και τραγούδησαν με την ψυχή τους. 

Στο τέλος οι μαθητές κλήθηκαν για τους αποχαιρετιστήριους λόγους. Τους μαθητές αποχαιρέτησε εκ μέρους των μαθητών, ο μαθητής της Ε΄ τάξης, Βρέντζος Γιώργος. Το Σχολείο αποχαιρέτισαν εκ μέρους των αποφοίτων, ο Παναγιώτης Τζαγκαράκης και η Δήμητρα Νταγιαντά. Τέλος η Διευθύντρια του Σχολείου αποχαιρέτησε και κατευόδωσε τους μαθητές, έδωσε τα αναμνηστικά δωράκια στους απόφοιτους και απένειμε το χρηματικό βραβείο των τριακοσίων ευρώ που δίνεται στον καλύτερο μαθητή της ΣΤ΄ τάξης , για 26η χρονιά, από τον Αλέξανδρο Γ. Καλλέργη στη μνήμη του παππού του, πρώην Δημάρχου Ανωγείων, Ελευθερίου Σκουλά και της γιαγιάς του Αργυρής Κακουδάκη που διετέλεσε δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων για τριάντα πέντε χρόνια. 

Το βραβείο μοιράστηκαν δύο μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης που ισοβάθμησαν με «άριστα δέκα» σε όλα τα τρίμηνα.. Είναι η Ευσαΐα Παναγιωτάκη του Γεωργίου και η Χαιρέτη Ειρήνη του Αριστείδου. Ακολούθως ο Σύλλογος Γονέων πρόσφερε επίσης τα δικά του αναμνηστικά δωράκια στους απόφοιτους. Ο αποχαιρετισμός έκλεισε με βιντεοπροβολή από μαθητικές αναμνήσεις των αποφοίτων στο Δημοτικό Σχολείο. Στο δεύτερο μέρος της γιορτής, οι μαθητές ξεφάντωσαν με αθλητικές δραστηριότητες. 

Η γιορτή λήξης επιφύλασσε εκπλήξεις και απρόοπτα για τους μαθητές. Μπαλόνια αφέθηκαν στον ουρανό να πετάξουν, ρομαντικά φαναράκια και ακόμη εντυπωσιακά πυροτεχνήματα από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Στην αποχώρηση, όλοι δροσίστηκαν με ένα υπέροχο παγωτάκι, προσφορά των μαμάδων της Στ΄ τάξης. Το Σχολείο ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της γιορτής και εύχεται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

Κείμενο της Διευθύντριας του Δημοτικού σχολείου Ανωγείων, Έφης Χατζάκη.

Μοιραστείτε το

-

-->