Για ένα χατήρι ο άνθρωπος, παλεύει στη ζωή του,

κι όντε ποθαίνει, αθάνατη να μένει η θύμηση του” 

(Βασίλης Σμπώκος ¨Λουκάς”)

Την Κυριακή 26 Μάϊου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Αρμί, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Γιώργη Σμπώκου του Κλεισθένη ή “Βλαστού”, με την οικογένεια του να καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας.

Ένας σπάνιος άνθρωπος με ήθος και απαράβατες ηθικές αρχές και αξίες, ο Γιώργης Σμπώκος ή “Βλαστός”, άφησε έντονο το αποτύπωμα του στην Ανωγειανή κοινωνία. Σεμνός, αξιοπρεπής, κτηνοτρόφος που ασκούσε το επάγγελμα του μια ζωή με αγάπη τόσο για τον τόπο που είχε το κοπάδι του όσο και για τα ζώα του και το περιβάλλον, ο Γιώργης αγαπήθηκε και έχαιρε εκτίμησης στο πρόσωπο του από όλο τον κόσμο που τον είχε γνωρίσει. Το φευγιό του ήταν πρόωρο, στις 24 Μάϊου του 2023 όταν σε ηλικία μόλις 62 ετών θα έφευγε από τη ζωή σκορπώντας τη θλίψη σε όλους μας. Με τη σύζυγο του άφησε πίσω μια υπέροχη οικογένεια με παιδιά και εγγόνια που συνεχίζουν με σεβασμό στο πρόσωπο του τη βαριά του παρακαταθήκη.

Η οικογένεια του τον αποχαιρετάει με σημείωμα στην ΑΝΩΓΗ με τα παρακάτω λόγια:

“Ένας χρόνος πέρασε κιόλας χωρίς εσένα αγαπημένε μας Γιώργη, Βλαστέ μας. Ένας χρόνος απουσίας. Λείπει ο σύζυγος, ο πατέρας, ο παππούς, ο αδελφός, ο θείος, ο ξάδελφος, ο φίλος κι ο συγχωριανός.

Έχασε η Νίδα το σεμνό και το φιλόξενο βοσκό της, που με τα έργα των χεριών του άφησε ανεξίτηλα σημάδια πάνω της. Έχασε το χωριό έναν άνθρωπο που είχε ψηλά τις ηθικές αξίες και τις υπηρετούσε με πάθος σε όλη του τη ζωή.

Η ποιότητα του χαρακτήρα σου μας λείπει.

Όμως σε κουβαλάμε μέσα μας, όλοι εμείς που σε γνωρίσαμε. Το καθαρό γέλιο σου ηχεί στα αυτιά μας, οι συμβουλές σου μας οδηγούν, η πιτηδειοσύνη μας δείχνει το δρόμο για το ωραίο. Σε καθετί που μας συμβαίνει καλό ή κακό η σκέψη σε φέρνει εδώ και θα σε φέρνει εδώ γιατί ζεις μέσα στις καρδιές μας Γιώργη του Κλεισθένη.

Γιώργη μας, Βλαστέ μας…”

—–Στην μνήμη του Γιώργη Σμπώκου του Κλεισθένη και με τη συμπλήρωση ενός έτους από το χαμό του, η οικογένεια του προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ το ποσό των 100 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης και του Εργαστηρίου Γνώσης, Ιστορίας και Πολιτισμού της ενορίας του Αγίου Γεωργίου. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που σε σκεπάζει αιώνια, αλησμόνητε “Βλαστέ”

 

Μοιραστείτε το

-

-->