Στα Ανώγεια βρέθηκε σήμερα Τρίτη 14 Μαϊου ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και μαζί με τον υφυπουργό Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη καθώς και τον καθηγητή Βασίλη Χαρμανδαρη βρέθηκαν στην παρουσίαση του Αστεροσχολειου στο Αστεροσκοπείο του Σκινακα.

Με ανάρτηση του ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε:

Παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του «Αστεροσχολείου», μιας εμβληματικής δράσης εκπαίδευσης που θα συμβάλλει στην απόκτηση γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Το 2021, με πρωτοβουλίες του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εντάξαμε το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα στο πρόγραμμα «Fibre in the sky» του ESA. Σήμερα, με το «Αστεροσχολείο» κάνουμε ακόμα ένα βήμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και του αποτυπώματος του Αστεροσκοπείου στην τοπική κοινωνία”

Παράλληλα ο Υπουργός Παιδείας ενημερώθηκε για την πορεία των έργων στο Σταυρακειο Γυμνάσιο και Λύκειο ένα από τα λαβωμένα από το σεισμό σχολεία που όλοι ευελπιστούμε να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του μέχρι το Σεπτέμβριο. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε ικανοποιημένος από τα στοιχεία που του ανέφερε ο δήμαρχος Ανωγείων για την πορεία των έργων.

Μοιραστείτε το

-

-->