Συνάντηση με τον δήμαρχο Ανωγείων είχαν σήμερα εκπρόσωποι των μαθητών του Λυκείου διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο νέο χώρο των μαθημάτων δίπλα στο Αστυνομικό τμήμα. Οι μαθητές επέδωσαν και μια επιστολή διαμαρτυρίας παραθέτοντας τα σημαντικότερα προβλήματα όπως η θέρμανση σε όλα τα κοντέινερ, δημιουργία μεταλλικού στεγάστρου για τον χειμώνα, διορθώσεις σε θέματα στην αυλή αλλά και δύο κοντέινερ που χρειάζονται επιπλέον για τα μαθήματα.

Σήμερα Τρίτη οι μαθητές προειδοποιητικά δεν έκαναν μάθημα και αναμένουν άμεσες παρεμβάσεις ώστε να μην προχωρήσουν σε κατάληψη του Λυκείου.

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών έχει ως εξής:

Σήμερα 28/11/2023, οι μαθητές του Σταυράκειου Λυκείου Ανωγείων προχωρήσαμε σε κατάληψη για να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση που βιώνουμε το τρέχον σχολικό έτος. Όλοι γνωρίζετε ότι για δύο μήνες βομβαρδιζόμασταν από ηχορύπανση και σκόνη, που μας εμπόδιζε να συγκεντρωθούμε στα μαθήματά μας. Από τις 03/11/2023 που άρχισε η μετακόμιση στο νέο χώρο διαπιστώνουμε σημαντικές ελλείψεις όπως: 

Δεν υπάρχει σύνδεση των καλοριφέρ σε όλες τις αίθουσες και όλοι γνωρίζουμε τις καιρικές συνθήκες του τόπου μας.

Ο αύλειος χώρος χρειάζεται στρώσιμο, γιατί, όταν βρέχει, δημιουργούνται λιμνάζοντα ύδατα που εμποδίζουν την κυκλοφορία μας μέσα και έξω από τις αίθουσες.

Αν και στρώθηκε με χλοοτάπητα η αυλή έξω από τις τουαλέτες και το κυλικείο, δεν υπήρξε κατάλληλη προετοιμασία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εξογκώματα που εμποδίζουν τη διέλευσή μας.

Το κυλικείο χρειάζεται δεύτερη είσοδο για να είναι εφικτή η εξυπηρέτησή μας.

Στεγανοποίηση των οροφών σε ορισμένα κοντέινερ, καθώς, όταν βρέχει, μπαίνει νερό μέσα στις αίθουσες.

Ο ερχομός δύο κοντέινερ θα διευκολύνει τα μαθήματα των κατευθύνσεων και των τμημάτων ένταξης αντί να περιφερόμαστε για να κάνουμε μάθημα ψάχνοντας κενή αίθουσα, δηλαδή αίθουσα τμήματος που έχει γυμναστική.

Κάδοι και παγκάκια πρέπει να τοποθετηθούν περιμετρικά του σχολείου.

Δημιουργία μεταλλικού στέγαστρου, ώστε να μπορούμε να προαυλιζόμαστε τις βροχερές μέρες.

Όλα τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα που μπορούμε να ζητήσουμε για τη σωστή λειτουργία μας και ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που διαγωνίζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, το αίτημα για ειδική μοριοδότηση θεωρούμε ότι πρέπει να προωθηθεί και να γίνει αποδεκτό. 

Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Σταυράκειου ΓΕ.Λ. Ανωγείων 

Μοιραστείτε το

-

-->