

Μέχρι τις 2.20 τα ξημερώματα της Δευτέρας περίμενε ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης το τελικό αποτέλεσμα και από τα έξι εκλογικά τμήματα, ώστε να μιλήσει στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο εκλογικό του κέντρο στα Ανώγεια. Παρά το γεγονός ότι από νωρίς, στις 11.00 το βράδυ της Κυριακής η κάλπη είχε δείξει ότι θα είναι ο δήμαρχος Ανωγείων με μεγάλο ποσοστό, για ηθικούς και τυπικούς λόγους ο δήμαρχος Ανωγείων ήθελε να έχει πρώτα το τελικό αποτέλεσμα και μετά να κάνει την ομιλία του.
Στις 12 τα μεσάνυχτα μάλιστα από το εκλογικό κέντρο του, πέρασε και ο έτερος υποψήφιος για τον δήμο, Αντώνης Ρούλιος μαζί με μέλη του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης και στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού που υπάρχει στα Ανώγεια, συνεχάρη τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη, ήπιε μια ρακί μαζί του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στις 2.30 τα ξημερώματα λοιπόν, ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης έχοντας στα χέρια του και το τελευταίο εκλογικό τμήμα (το 64), επίσημα πλέον δήμαρχος με 82,25%, κάλεσε μέσα στο γραφείο τον κόσμο που παρά το προχωρημένο της ώρας ήταν αρκετές δεκάδες και σε μια πεντάλεπτη ομιλία του, αφού τους ευχαρίστησε για τη στήριξη, μίλησε για τα Ανώγεια της επόμενης ημέρας.
Η ΑΝΩΓΗ ήταν εκεί και σας παραθέτει τα λόγια του δημάρχου Ανωγείων. Αναλυτικά:
“Ήταν μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη εκλογική διαδικασία. Εγώ τη βίωσα πολύ περίεργα. Έχω αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις στην πλάτη μου, Ωστόσο μπορώ να καταλάβω τον κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία και το πως ένιωσε. Πιστέψτε με το έχω βιώσει.
Το σημαντικό της σημερινής εκλογής, πριν πάμε στη σημαντικότητα της σημερινής εκλογής, είναι ότι ψηφίσανε περίπου 1900 άτομα, ενώ υπήρχε μια αίσθηση ότι πολλοί δεν θα κατέβουνε, ότι πολλοί θα ρίξουν άκυρο και λευκό, και άλλα διάφορα. Ο Ανωγειανός πάντα συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες γιατί θέλει να έχει λόγο και άποψη για τον τόπο του. Αυτό εκφράστηκε σήμερα. Την είχα αυτή την αγωνία, αν θα καταφέρναμε να ανέβουμε και να προσελκύσουμε τους Ανωγειανούς να ψηφίσουν, είτε θετικά για μας είτε αρνητικά.
Άρα λοιπόν οι ευχαριστίες μου ξεκινάνε από τους υποψηφίους που δεχτήκαν την πρόταση μου να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο μας. Τους ανήκει αυτή η νίκη γιατί έδωσαν τη μάχη του σταυρού και κατάφεραν ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα.
Να σας πω και μια μικρή αδυναμία. Δεν λειτουργήσαμε συντονισμένα όπως άλλες φορές σε εκλογικές αναμετρήσεις, όπου είχαμε και περισσότερα άτομα και μεγαλύτερη οργάνωση. Ωστόσο τα λίγα άτομα τα οποία ασχολήθηκαν βοήθησαν τα μέγιστα μέχρι την τελική μας νίκη.
Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σύζυγο και τα παιδιά μου που με ανέχτηκαν ένα μήνα τώρα. Λειτουργώ λίγο περίεργα στις προεκλογικές περιόδους, η ψυχοσύνθεση μου γίνεται λίγο περίεργη και τους ευχαριστώ για τη στήριξη.
Τώρα, γιατί αναφέρθηκα στη σημαντικότητα αυτών των εκλογών. Όπως είπα στην αρχή η διαδικασία αυτή ήταν πρωτόγνωρη. Η διάθεση του κόσμου και όχι τυχαία ήταν αυτή που οδήγησε στο να εκπροσωπηθεί σε αυτές τις δημοτικές εκλογές το χωριό από δυο παρατάξεις. Το επιβράβευσε με τη συμμετοχή όπως προ είπα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Από εδώ και πέρα το στοίχημα είναι πολύ πιο μεγάλο από την απλή υλοποίηση των υποσχέσεων μας και του προγράμματος που έχουμε ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία. Το διακύβευμα είναι τεράστιο και είναι να πείσουμε τους Ανωγειανούς σε αυτό το παράθυρο που άνοιξα ν για κάτι διαφορετικό, ότι η πράξη αυτή είχε θετικό αποτέλεσμα. Να τους το αποδείξουμε αυτό. Αυτό μπορεί τώρα να το ευχηθούμε, μπορεί τα επόμενα χρόνια να εργαστούμε συστηματικά για αυτό, στο τέλος όμως της πενταετούς αυτής θητείας θα έχουνε το αποτέλεσμα το οποίο θα τους αποδείξει ότι αυτή η ήρεμη προεκλογική περίοδος ήταν τελικά ωφέλιμη για τον τόπο.
Με αυτές τις λίγες σκέψεις θέλω να σας ευχαριστήσω, όχι μόνο για αυτή την εκλογική διαδικασία. Όλα τα πρόσωπα τα οποία βλέπω και πολλά άλλα πρόσωπα που δεν βλέπω, ενώ τα έβλεπα πριν τέσσερα χρόνια. Ένα πράγμα εύχομαι, αγάπη για τον τόπο, διάθεση για δουλειά. Αυτό θα προσφέρουμε, δεν χρειάζεται επιστήμη, δεν χρειάζεται να έχουμε τελειώσει καμιά σχολή για να μπορούμε να προσφέρουμε, ούτε κάποια θέση ώστε να μπορεί ο καθένας να προσφέρει αυτό που θέλει για τον τόπο του.
Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ανοιχτό προς όλους μας, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να αποδείξουμε ότι καλώς με αυτή την τεράστια και πρωτότυπη αγκαλιά, οι Ανωγειανοί μας αγκάλιασαν”.