

Την ευχή του καπετάνιου Αι Γιώργη, πήραν τέσσερις νεαροί Ανωγειανοί, λίγες ημέρες πριν φύγουν από το χωριό για να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία. Οι τέσσερις νέοι βρέθηκαν στην εκκλησία στο Μεϊντάνι μαζί με τον πάτερ Ανδρέα Κεφαλογιάννη όπου αρχικά ο ιερωμένος του Ναού τέλεσε Αγιασμό, ενώ έδωσε φυλαχτά στα παιδιά και από ένα συμβολικό ποσό για τα πρώτα τους έξοδα και τους μίλησε για τις αξίες και αρχές που πρέπει να κουβαλούν μαζί τους σε όποιο σημείο της Ελλάδας κληθούν να υπηρετήσουν, ώστε να τιμήσουν την οικογένεια και τον τόπο καταγωγής τους.
Όπως ανέφερε ο παπά Ανδρέας στα παιδιά:
“Με την ευκαιρία του χαιρετισμού μου και των ευχών μου στα κοπελιά από το Ανώγεια, που παρουσιάζονται στο στρατό μας για να εκτίσουν τη θητεία τους, τιμή για την πατρίδα, τιμή για τα ίδια τα νέα μας παιδιά, τιμή για τον τόπο τους και για τους γονείς τους, θα ήθελα κάνοντας το σταυρό μου και αγκαλιάζοντας νοερά όλα τα παιδιά που ετοιμάζονται να οδηγηθούν με τη θεία χάρη στα κέντρα εκπαιδεύσεως των, να τους ευχηθώ, να έχουν καλή θητεία, σεβασμό προς τους ανωτέρους τους, προς τους συναδέλφους τους οπλίτες, καλή μεταξύ τους επικοινωνία και κοινωνία και να μην ξεχνούν να στηρίζονται στην ταυτότητά τους… Στα τέσσερα άκρα της οποίας θα βρουν από τυπωμένα, το Θεό, την πατρίδα μας, την οικογένειά τους και την Κρήτη.
Ταυτότητα βαριά, όπως πρέπει για το θεμέλιο της ζωής τους, πάνω στο οποίο θα χτίσουν ο καθένας ότι επιλέξει. Θεμέλιο που θα είναι όμως γερό, χαριτωμένο, κοινωνικά αποδεκτό, με τη θεία χάρη ευλογημένο. Σε όλα τα παιδιά που ετοιμάζονται να στρατευτούν, τα παρακαλώ να μην ξεχάσουν τα γονεϊκά συναισθήματα, την αδελφοσύνη, την ιερή τους υποχρέωση να επιστρέψουν υγιή στον τόπο τους, έχοντας πράξει το καθήκον τους με σεβασμό προς τη μητέρα πατρίδα, τη σημαία μας. Καλή θητεία αγαπημένα μου παιδιά, καλή επιστροφή και στα δύσκολα, κοιτάξτε ψηλά για την ευλογία του Θεού, κοιτάξτε αριστερά δεξιά για να κρατήσετε τα χέρια ο ένας του άλλου” ολοκλήρωσε.
Οι τέσσερις νεαροί που σύντομα θα φορέσουν τα χακί, είναι οι:
Γιάννης Σκανδάλης
Χαραλάμπης Μανουράς
Νικος Ξυλούρης
Δημητρός Χαιρέτης
Όλοι τους είναι από το δημοτικό κιόλας κοντά στην εκκλησία μας με συμμετοχές σε εκδρομές και πλείστες άλλες δραστηριότητες, ενώ ο Γιάννης είναι εδώ και χρόνια ψάλτης στην ενορία του Αι Γιώργη.
Ευχόμαστε καλή θητεία σε όλους!