Ο Ανηφοράς, με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης και την αιγίδα του δήμου Ανωγείων, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερου κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο “Μικρές Νύχτες, Μεγάλες Ιστορίες”, στον Τόπο του Βοσκού, στα Ανώγεια.

Κάτω από το μαγευτικό τοπίο του Ψηλορείτη, ο Ανηφοράς προσκαλεί για μια ακόμη φορά διακεκριμένους συγγραφείς να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες βραδιές γνωριμίας, διαλόγου και αλληλεπίδρασης με επίκεντρο τα λογοτεχνικά τους έργα. Οι θεματικές αυτές εκδηλώσεις, αποτελούν σημείο συνάντησης για ανήσυχα μυαλά, παθιασμένους αναγνώστες και λάτρεις της λογοτεχνίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως πέρσι, έτσι και φέτος, ο Γιάγκος Χαιρέτης, υπό το φως του ηλιοβασιλέματος, θα πλαισιώνει κάθε εκδήλωση με γοητευτικούς μουσικούς πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό για τη βραδιά που ακολουθεί.

Με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις, ενθαρρύνουμε την συμμετοχικότητα, διασφαλίζοντας οτι αυτές οι μεταμορφωτικές λογοτεχνικές εμπειρίες είναι προσβάσιμες σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να αφεθείτε στη μαγεία της λογοτεχνίας, καθώς συγγραφείς, αναγνώστες, μουσικοί και ακροατές συναντιούνται για να γιορτάσουν τον γραπτό λόγο σε όλο του το μεγαλείο.

 

Το φετινό πρόγραμμα αποτελεί ένα μείγμα διαφορετικών λογοτεχνικών ειδών, ύφους και προσεγγίσεων. Κάθε εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εντρυφήσουμε στο μυαλό διαφορετικών συγγραφέων, αποκτώντας πληροφορίες για τις δημιουργικές τους διαδικασίες, τις εμπνεύσεις και τα θέματα που διαμορφώνουν τα λογοτεχνικά τους έργα. Από την ποίηση έως την πεζογραφία, τη μυθοπλασία έως τη μη μυθοπλασία και όλα τα ενδιάμεσα, ο Ανηφοράς αγκαλιάζει το πλούσιο μωσαϊκό του γραπτού λόγου και προωθεί τη δύναμη της αφήγησης.Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως πέρσι, έτσι και φέτος, ο Γιάγκος Χαιρέτης, υπό το φως του ηλιοβασιλέματος, θα πλαισιώνει κάθε εκδήλωση με γοητευτικούς μουσικούς πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό για τη βραδιά που ακολουθεί.ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τοποθεσία: Ό Τόπος του Βοσκού

Ώρα έναρξης: 20.00

 

ΙΟΥΝΙΟΣ

Παρασκευή 02/06

Κωνσταντίνα Κορρυβάντη | Παρουσίαση του ποιητικού της έργου “Η ποιητική του μύθου σε αβέβαιους καιρούς”.

Παρασκευή 16/06

Νικόλας Κουτσοδόντης ( Melchior Gabor Nikolas Koutsodontis ) | Συζήτηση με τον Μάριο Χατζηπροκοπίου για την ποιητική συλλογή “Μόνο κανέναν μη μου φέρεις στο σπίτι” και την queer ποίηση.

Παρασκευή 30/06

Εύα Μπέη | Παρουσίαση του βιβλίου της “Με τον Νίκο Καρούζο – Ημερολόγιο” και Νίκος Κουφάκης παρουσίαση των εκδόσεων Loggia

ΙΟΥΛΙΟΣ

Παρασκευή 14/07

Αχιλλέας Κυριακίδης ( Achilleas Kyriakidis| Μισός αιώνας λέξεις (και λίγες εικόνες). Συνομιλεί για το έργο του με τον Αριστοτέλη Σαΐνη.

Παρασκευή 28/07

Λευτέρης Γιαννακουδάκης | “Το ψυχρότερο σημείο του σύμπαντος”. Γράφοντας και σκηνοθετώντας για το μεταθέατρο.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Παρασκευή 04/08

Μιχάλης Γελασάκης (Michalis Gelasakis)| “Νίκος Καββαδίας: Ο αρμενιστής ποιητής – αφιέρωμα”. Συζήτηση με τον Κώστα Φασουλά.

Πέμπτη 17/08

Κώστας Φασουλάς| “..σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε από τα Ανώγεια. 25 χρόνια ελληνικό τραγούδι”. Συνομιλεί με το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη. Συμμετέχει ο Βασίλης Σκουλάς.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Παρασκευή 08/09

Γιάννης Χαιρέτης | “Μια χαχαλιά προβατσουλιές”, παρουσίαση του έργου του, με συνομιλητές τους Μιχάλη Αλμπάτη και Μανόλη Νταγιαντά.

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->