Όμορφες δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά και την επαφή τους με τα βιβλία, μέσω των οποίων λαμβάνουν χώρα βιωματικές ασκήσεις και θεματικές ενότητες που οι δάσκαλοι τους θεωρούν πως τα αφορούν άμεσα, γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στα Ανώγεια.

Πρόκειται για μια ιδέα που υλοποιούν από κοινού, η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ανωγείων,  οι δασκάλες  και δάσκαλοι των παιδιών του δημοτικού σχολείου Ανωγείων και οι δυο γυναίκες που εργάζονται και λειτουργούν τη δημοτική βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο ισόγειο του δημαρχείου.

Στη δημοτική βιβλιοθήκη είναι και ο χώρος συνάντησης και υλοποίησης αυτών των θεματικών ενοτήτων, όπου μέχρι τώρα έχουν περάσει από εκεί η Πρώτη, Τρίτη και Τετάρτη τάξη του δημοτικού και τις επόμενες δυο εβδομάδες θα την επισκεφθούν η Δευτέρα, η Πέμπτη και η Έκτη τάξη, για να ολοκληρωθεί αυτός ο πρώτος κύκλος, που προσφέρει εκτός από χαρά στα παιδιά και άσκηση του νου, του πνεύματος της συντροφικότητας και της δημιουργίας.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν ανάγνωση παραμυθιών, βιωματικές ασκήσεις  και παιχνίδια στις αίθουσες  της δημοτικής βιβλιοθήκης ώστε τα παιδιά μεταξύ των άλλων να γνωρίσουν  το χώρο και τη χρήση του.

Στόχος της Κοινωνικής υπηρεσίας, του δημοτικού σχολείου και της δημοτικής βιβλιοθήκης σε αυτές τις ανά τάξεις εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις, είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σε κοινωνικά θέματα που προτείνουν και δουλεύουν ήδη οι εκπαιδευτικοί στα τμήματα τους.

Στις σκέψεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι η δράση αυτή αργότερα, να επεκταθεί και  στο “Σταυράκειο”  Γυμνάσιο Ανωγείων.

Σπουδαίο ρόλο σε αυτές τις  όμορφες δραστηριότητες , έχουν και τα δυο στολίδια που κοσμούν τα Ανώγεια. Το πρώτο είναι η  δημοτική μας βιβλιοθήκη με χιλιάδες βιβλία (πολλά από τα οποία προφορά της οικογένειας του Ευάγγελου Κεφαλογιάννη ή Κουντοβαγγέλη) σε ένα υπέροχο χώρο που αξίζει να επισκεφθεί κάθε Ανωγειανός αλλά και κάτοικος της ευρύτερης περιοχής.

Το δεύτερο είναι  η βιβλιοθήκη που υπάρχει στο δημοτικό σχολείο που έχει το όνομα του Γεωργίου Σμπώκου, τέως δημάρχου Ανωγείων, την οποία οι δάσκαλοι και δασκάλες του δημοτικού επιμελούνται με πολύ κόπο και μεράκι και με τη φαντασία και την ευρηματικότητα τους, φέρνουν καθημερινά όλο και πιο κοντά τα παιδιά μας στο μαγικό κόσμο του βιβλίου αλλά και των πραγμάτων που μπορεί να προσφέρει σε αυτές τις ηλικίες η γνώση και η δημιουργικότητα.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και καλή συνέχεια σε αυτό που κάνουν.

 

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->