Στις εργασίες του 10ου Συνεδρίου που διοργάνωσαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) και το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε), στο Μέτσοβο στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2022 συμμετείχε ο Δήμαρχος Ανωγείων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών περιοχών της ΚΕΔΕ,  μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Tο 10ο Συνέδριο είχε ως θέμα «Έρευνα και δράσεις για την αναγέννηση των ορεινών και απομονωμένων περιοχών».

Στη διάρκεια του Συνεδρίου ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε αναφορά στις εργασίες που πραγματοποιεί η Επιτροπή Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά στα θέματα που επεξεργάζεται η  επιτροπή που έχει συσταθεί από την Κυβέρνηση.  

Επανέλαβε την ανάγκη της νομοθέτησης για τα βουνά μάς, στην βάση της εδαφικής δικαιοσύνης και της εδαφικής αλληλεγγύης. 

Εξέφρασε την ανάγκη οι τρεις αυτοί φορείς: Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και Πανεπιστημιακή κοινότητα να εργαστούν από κοινού για το “κοινό των ορεινών”.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής Εμ. Κόνσολας ανακοίνωσε την συνεδρίαση της υποεπιτροπής, στο άμεσο προσεχές διάστημα. 

Τέλος ανακοινώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών περιοχών της ΚΕΔΕ στις 7 Οκτωβρίου στο Νότιο Πήλιο, όπου θα παρουσιαστούν τα βήματα που έχει κάνει η επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ και το Πολυτεχνείο.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής Εμ. Κόνσολας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Ανωγείων Σωκρ. Κεφαλογιάννης, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρ. Στεργίου, οι Δήμαρχοι Μετσόβου Κων. Τζαφέας και Αγράφων Αλ. Καρδαμπίκης, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, οι Πρυτάνεις του ΕΜΠ Ανδρ. Μπουντουβής και Πανεπιστημίου Ηπείρου Τριαντ. Αλμπάνης και ο Διευθυντής του ΜΕΚΔΕ Δημ. Καλιαμπάκος και τα στελέχη της ΕΕΤΑΑ κ. Γουπιος και Σιδηρόπουλος

.

Μοιραστείτε το

-

-->