Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Μεϊντάνι, το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής, της Περσεφόνης Κεφαλογιάννη (Μεντρικοβασίλενας) και η οικογένεια της καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη της. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας.

Η Περσεφόνη, μια αγαπητή και γεμάτη ήθος γυναίκα των Ανωγείων, “έφυγε” από τη ζωή στις 22 Αυγούστου 2022 σε ηλικία 93 ετών. Στον επικήδειο λόγο του, με συγκίνηση ο αδερφός της Γιώργης Σμπώκος, τέως δήμαρχος Ανωγείων, ανέφερε τα εξής:

“Πολυαγαπημένη αδελφούλα Περσεφόνη.

Φεύγεις και συ, ακολουθώντας την κοινή μοίρα των ανθρώπων κι αφήνεις πολύ πόνο και ένα μεγάλο κενό σε συγγενείς και φίλους και γενικά σ΄ όλους όσους είχαν την τύχη να σε συναντήσουν και να σε συναναστραφούν και που τόσο απλόχερα σου χάρισαν την εκτίμηση και την αγάπη τους, για τα στολίδια  του χαρακτήρα σου, την ευγένεια, την καλοσύνη και την αγάπη που τόσο απλόχερα σκορπούσες στο πέρασμά σου.

Πολυαγαπημένε μου ΄Ανθρωπε,

Υπήρξες μια μεγάλη αγωνίστρια της ζωής και στάθηκες παλικάρι αληθινό, μπροστά στις τόσες  και τόσες αναποδιές και δυσκολίες, που χωρίς οίκτο σου χάρισε η μοίρα, βγαίνοντας πάντα νικήτρια ,στο μακρόχρονο διάστημα της ζωής σου.

Μπορούσατε, με αξιοθαύμαστο τρόπο και σθένος, να σταθείς επάξια στο πλευρό του εκλεκτού ανθρώπου και συζύγου σου Μεντρικοβασίλη και να δημιουργήσετε μια ζηλευτή οικογένεια, κόντρα στις μύριες δυσκολίες της ζωής.

Είναι αμέτρητα τα έργα της καλοσύνης και προσφοράς σου, άνθρωπέ μου αγαπημένε, και να αναφερθώ σ’ αυτά. Θέλω μόνο να σ’ ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδίας μου για τα όσα έκανες για μένα. Στάθηκες σ’ ολόκληρη τη ζωή μου το στήριγμα και ο συμπαραστάτης μου και με τον κόπο και τα’ αψεγάδιαστα υφαντά σου, μπόρεσα στα δύσκολα μεταπελευθερωτικά  χρόνια 1945-1955,να τελειώσω το 1ο Γυμνάσιο και την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου.

Σ’ ευχαριστώ και θα σε θυμούμαι πάντα, αδελφή μου αγαπημένη, και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης και αγάπης μου θα σ΄ ακολουθούν, ακριβά στολίδια στο μακρύ δρόμο της αιωνιότητας.

Καλό σου ταξίδι, αδελφούλα μου, και να είναι ελαφρό τι χώμα της πατρώας γης  που θα σε σκεπάσει.

Ο Θεός ν’ αναπαύσει την ψυχή σου.  Αιωνία η μνήμη σου.”

Στην μνήμη της Περσεφόνης Κεφαλογιάννη, η ΑΝΩΓΗ δέχτηκε τις παρακάτω προσφορές:

-Τα παιδιά της προσέφεραν το ποσό των 300 ευρώ.

-Η οικογένεια του Γεωργίου Σμπώκου τέως δημάρχου, προσέφερε το ποσό των 100 ευρώ.

-Η οικογένεια Όλγας Καφατσή το ποσό των 50 ευρώ.

-Η οικογένεια του Γιάννη και της Δήμητρας Κεφαλογιάννη (Μεμεντρίκος) το ποσό των 50 ευρώ.

-Η οικογένεια του Αλέξανδρου και Ζουμπουλιάς Νταγιαντά το ποσό των 50 ευρώ.

-Τα χρήματα θα διατεθούν στο Εργαστήρι Γνώσης, Ιστορίας και Πολιτισμού της ενορίας του Αγίου Γεωργίου. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που την σκεπάζει.

 

Μοιραστείτε το

-

-->