“Ο Τόπος του Βοσκού” είναι ένα θεματικό πάρκο που στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή της τοπικής κτηνοτροφικής παράδοσης, η οποία επιβιώνει χιλιάδες χρόνια στην περιοχή του Ψηλορείτη, καθώς και όλων τα παράγωγων ή των σχετιζόμενων με αυτήν προϊόντων (τυροκομικά προϊόντα, υφαντά, χειροποίητες κατασκευές από μαλλί κ.λπ.).
Βρίσκεται στα Ανώγεια της Κρήτης, σε υψόμετρο 850 μέτρων, σε χώρο με εμβαδόν 6.644,10 τ.μ. και σε απόσταση περίπου 1 χλμ. νοτιοανατολικά του οικισμού των Ανωγείων στο δρόμο ανηφορίζοντας προς την Αρχαία Ζώμινθο, το οροπέδιο της Νίδας και το λατρευτικό σπήλαιο της αρχαιότητας Ιδαίον Άντρον.
Ο Τόπος του Βοσκού αποτελεί μια αναπαράσταση των κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων της περιοχής και των καταλυμάτων των βοσκών, όπως τα συναντά ο περιηγητής, στα όρη του Ψηλορείτη.