Την τελευταία του λειτουργία στο Ρέθυμνο, λίγο πριν την ενθρόνισή του ως Αρχιεπίσκοπος Κρήτης το ερχόμενο Σάββατο τέλεσε το πρωί στην Μητρόπολη Ρεθύμνης ο κ. Ευγένιος, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών.

Βαθύτατα συγκινημένος, αποχαιρέτισε τους ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκε επί 12 χρόνια και με δάκρυα στα μάτια τους ευχαρίστησε για την αγάπη που του έδωσαν και με την οποία τον περιέβαλαν.

Με το γνωστό του χιούμορ, είπε πως «χαίρομαι που τώρα που φεύγω ρωτάτε “γιατί φεύγει” αντί να λέτε “γιατί δεν φεύγει”», ενώ τόνισε πως ακολουθεί την συμβουλή που του έδωσε κάποτε ένας σπουδαίος άνθρωπος: «Μου είπε, παιδί μου όταν ανεβαίνεις στον θρόνο, να ανεβαίνεις με το κεφάλι χαμηλά. Και όταν κατεβαίνεις, να το κάνεις με το κεφάλι ψηλά. Κι εγώ σήμερα κατεβαίνω με το κεφάλι ψηλά. Σας ευχαριστώ».

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ρεθύμνου παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, αντιδήμαρχοι και φορείς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, άνθρωποι που συνεργάστηκαν και συμπορεύτηκαν με τον κ. Ευγένιο τα τελευταία 12 χρόνια.

Ήταν, όμως, και πλήθος ρεθυμνιωτών, που βρέθηκαν εκεί για να του αναφωνήσουν «Άξιος» και να τον αποχαιρετίσουν με αισθήματα χαρμολύπης.

Δείτε όλο το φωτορεπορτάζ από το goodnet.gr:

Ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος αποχαιρέτισε συγκινημένος τους ρεθυμνιώτες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

 

Μοιραστείτε το

-

-->