Έφτασαν στα Ανώγεια τα πρώτα κοντέινερ που θα χρησιμοποιηθούν για τα μαθήματα του Λυκείου, μετά την ακαταλληλότητα του “Σταυράκειου” τα οποία άρχισαν ήδη να τοποθετούνται στην αυλή του Γυμνασίου. Οι μαθητές του Λυκείου πάντως θα συνεχίσουν να κάνουν μάθημα στην Εστία Ανωγείων για όλο τον μήνα Δεκέμβριο, καθώς οι συνθήκες το επιτρέπουν και στα κοντέινερ θα βρεθούν με τη νέα χρονιά, το 2022.

Σήμερα έφτασαν τρία κοντέινερ με τρεις αίθουσες των 36 τετραγωνικών η κάθε μια, ενώ αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας άλλες δυο. Στα Ανώγεια επίσης έχουν φτάσει μια αίθουσα γραφείου για τους καθηγητές και δυο τουαλέτες και αναμένονται ακόμα δυο αίθουσες καθηγητών. Ουσιαστικά στο 70% έχει φτάσει η διαδικασία και μετά τα Φώτα όλα θα είναι έτοιμα ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές.

Τα κοντέινερ ξεκίνησαν ήδη να τοποθετούνται στην αυλή του Γυμνασίου όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες και μετά τις 10 Ιανουαρίου το Λύκειο θα μετακομίσει εκεί, καθώς σύντομα στην Εστία θα υπάρχει φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων. Το Γυμνάσιο θα συνεχίσει στο ΚΗ.ΦΗ και στις αίθουσες τις ασφαλείς που υπάρχουν στο χώρο του Γυμνασίου.

Μια δύσκολη σχολική χρονιά με αρκετές “μετακομίσεις” αλλά με καλή θέληση όλων ώστε αυτή να ολοκληρωθεί ομάλά και στη συνέχεια να δούμε ποια κατάσταση θα επικρατήσει με τις απαραίτητες εργασίες που θα πρέπει να γίνουν στο “Σταυράκειο” για την στατική του ενίσχυση, ώστε όλα να επανέλθουν σε μια κανονικότητα, για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

 

Μοιραστείτε το

-

-->