Η διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής πήρε παράταση μέχρι τις13 Δεκεμβρίου από την ΕΛΣΤΑΤ και όσοι μέχρι τότε δε χρησιμοποιήσουν το μοναδικό κωδικό που αναγράφεται στο έγγραφο που άφησαν σε κάθε σπίτι, θα εγγραφούν από τα παιδιά που προσελήφθησαν στα Ανώγεια να απογράψουν τον πληθυσμό. Πρόκειται για 9 άτομα που θα εργαστούν το επόμενο διάστημα για να απογράψουν τον πληθυσμό στη περιοχή μας.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για ένα μικρό ορεινό δήμο όπως των Ανωγείων, να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει τον πληθυσμό του. Λόγω της κτηνοτροφίας που απασχολεί το μεγαλύτερο κομμάτι του, αρκετοί Ανωγειανοί λείπουν αυτό το διάστημα από το χωριό, αλλά πρέπει να ενημερωθούν ώστε να απογραφούν στα Ανώγεια και όχι σε άλλη περιοχή. Θυμίζουμε ότι στην τελευταία απογραφή το 2011 τα Ανώγεια είχαν πληθυσμό 2.382 κατοίκων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, που σε δήλωση του στην ΑΝΩΓΗ, τονίζει τη σημασία να απογραφούμε όλοι στον τόπο μας, αναφέροντας τα εξής:

” Η διαδικασία της απογραφής έχει ξεκινήσει και στα Ανώγεια, έχουν ήδη αναλάβει τα άτομα που ορίστηκαν από την Ελληνική στατιστική αρχή.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να απογραφούμε στα Ανώγεια και απευθύνω αυτό το κάλεσμα σε όλους τους δημότες μας. Είναι κάτι που θα επηρεάσει τα στατιστικά στοιχεία του δήμου μας και καλό θα είναι να έχουμε απογραφεί όλοι στον τόπο μας.

Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη, ενώ έχει μπει στη ζωή μας και η ηλεκτρονική απογραφή. Όλα τα σπίτια έχουν ένα κωδικό απογραφής.

Καλό θα είναι πάντως οι Ανωγειανοί που για διάφορους λόγους λείπουν αυτό το διάστημα από το χωριό μας, να απευθύνονται είτε στο δήμο μας είτε στα παιδιά της απογραφής για να τους διευκολύνουμε στο πως να παραλάβουν το απογραφικό δελτίο. Μπορούν να καλέσουν και στο τηλέφωνο μας 28340342500 ώστε να τους φέρουμε σε επαφή με τα παιδιά της απογραφής και να διευκολύνουμε τη διαδικασία.”

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική, ενώ όπως γνωστοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ, φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Τέλος, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 211 1212032 ή να απευθύνονται στο e-mail: [email protected].

 

 

Μοιραστείτε το

-

-->