Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου το 40ημερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της Ειμαρμένης Κεφαλογιάννη, που «έφυγε» στις 17 Ιουλίου. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Μια σπουδαία και αξιοπρεπής γυναίκα των Ανωγείων, η Ειμαρμένη, μητέρα του δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη που έφυγε 20 χρόνια μετά τον αείμνηστο σύντροφο της ζωής της Σωκράτη με τον οποίο δημιούργησαν μια σπουδαία και σεβαστή οικογένεια στην Ανωγειανή κοινωνία.

Με μήνυμα τους στην ΑΝΩΓΗ την αποχαιρετούν τα παιδιά της. Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

«Ακριβή μας Μάνα,

Σαράντα μέρες λείπεις από το σπίτι μας, από τις ζωές μας. Έφυγες  για την «Αμέρικα», όπως συνήθιζες να λες. Έτσι, ξαφνικά, πέρασες απέναντι, μας έκλεισες το μάτι και έφυγες ήσυχα, για να συναντήσεις τον πατέρα.

Άφησες, όμως, ένα ισχυρό αποτύπωμα στο διάβα σου, της αγωνίστριας Μάνας: μάνα για τα αδέρφια σου, μάνα για τον γιο της αδερφής σου, γιατί έχασες μάνα και αδερφή νωρίς, μάνα για τα παιδιά που γέννησες, μάνα και γιαγιά για τα εγγόνια σου.

Πόσο αγαπούσες τα παιδιά, μάνα!!!Φρόντιζες, κανάκευες, ορμήνευες. Μάνα με όλη τη σημασία της λέξης!!!

Και παράλληλα, δούλευες, δούλευες ασταμάτητα: Όταν ήσουν στο πατρικό σου, πήγαινες στην εξοχή, έκανες καφενείο, οργάνωνες και φρόντιζες ξενοδοχείο. Όταν παντρεύτηκες, φρόντιζες την οικογένειά σου, αλλά παράλληλα επέδειξες το επιχειρηματικό σου μυαλό στο παντοπωλείο του μπαμπά. Το μεγάλωσες, το εμπλούτισες,  και πάντα έκανες σχέδια για το μέλλον. Και όταν έφυγε ο πατέρας, συνέχιζες να αγωνίζεσαι, για να αποκαταστήσεις τα παιδιά σου.

Και, όταν μια παράξενη αρρώστια, για εκείνα τα χρόνια, σου χτύπησε την πόρτα, δεν δείλιασες αλλά πάλεψες σαν λύκος, για να μην ορφανέψουν τα παιδιά σου. Και πάλευες με αρρώστιες πολλά χρόνια, αλλά πάντα νικούσες…μόνο η άνοια, μάνα, σε κατέβαλε, αυτή η αρρώστια που πάντα φοβόσουν…μα ακόμα και μέσα στο πέπλο της λήθης έδειξες δύναμη, και υπέμενες με στωικότητα, χωρίς γκρίνια, αλλά με χιούμορ.

Αγαπούσες τους συγγενείς μας και τούς στήριζες. Σου το αναγνώριζαν, μάνα, και τώρα δες πως τα φερε η μοίρα και ‘ταξίδεψες’ μαζί με ένα άξιο παλληκάρι των Χρόνηδων.

Δύναμη, Αγωνιστικότητα, Επιμονή, Δουλειά και Φροντίδα, είναι οι λέξεις που σε χαρακτήριζαν Μάνα. Αν ισχύει ότι τα παιδιά επιλέγουν τους γονείς, εμείς σίγουρα σταθήκαμε τυχεροί και ευγνώμονες.

Ευχόμαστε να βρεις τη γαλήνη στο φως μαζί με τον πατέρα.

Εμείς θα  σε φυλάξουμε ακριβό φυλαχτό στην καρδιά και στις σκέψεις μας.

Αιωνία σου η μνήμη»

–Η οικογένεια της Ειμαρμένης Κεφαλογιάννη ευχαριστεί ολόψυχα όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο πένθος της απώλειας της αγαπημένης μας μητέρας.

“Ευχαριστούμε θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ανωγείων,  το προσωπικό του ΕΚΑΒ, το Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου, τις και τους ιατρούς και τις νοσηλεύτριες της Πνευμονολογικής, Αιματολογικής και της ΤΕΠ Παθολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, για τις ιατρικές υπηρεσίες που προσέφεραν τα τελευταία χρόνια στην μητέρα μας.

Ευχαριστούμε, ακόμη,  τον στιχουργό Γ.Μπέρκη για τις όμορφες μαντινάδες που αφιέρωσε στη μάνα μας και όλους όσοι κατέθεσαν στέφανα και χρηματικά ποσά σε υπηρεσίες του Δήμου  και στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων για τον εξοπλισμό του οδοντιατρικού τμήματος.”

Eις μνήμην  της Ειμαρμένης Κεφαλογιάννη κατέθεσαν χρηματικά ποσά:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Παγκρήτιας Τράπεζας (Σ.Ε.ΠΑ.Τ.)
στον Παγκρήτιο  Σύλλογο “Η Ηλιαχτίδα”

 –Για τον εξοπλισμό του οδοντιατρικού τμήματος του Κέντρου Υγείας Ανωγείων κατέθεσαν:

Οι υπάλληλοι του Δήμου Ανωγείων

Κοντογιάννης Μανόλης

Βρέντζος Βασίλης

Σταύρος Μπέρκης

Φασουλάς Δημήτριος

Φασουλάς Βασίλειος

Σμπώκου Δήμητρα

Μαρής Εμμανουήλ

Ανδρέας και Ζαχαρένια Βρέντζου

Εμμανουήλ και Ελένη Χαιρέτη

 —Να αναφέρουμε ότι για την ΑΝΩΓΗ και στην μνήμη της Ειμαρμένης Κεφαλογιάννη δόθηκαν τα παρακάτω ποσά για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης και της ενορίας του Αγίου Γεωργίου για τα δωρεάν φροντιστήρια στο Εργαστήριο Γνώσης:

 -Οι υπάλληλοι του Δήμου Ανωγείων κατέθεσαν στην ΑΝΩΓΗ το ποσό των 400 ευρώ.

-Η οικογένεια Σάββα Κεφαλογιάννη το ποσό των 50 ευρώ.

-Η οικογένεια Γιώργη Κεφαλογιάννη (Μαύρου) το ποσό των 50 ευρώ.

-Η οικογένεια Κωνσταντίνου Δακανάλη (Ματσουκά) το ποσό των 50 ευρώ.

-Η οικογένεια του Γιάννη Βρέντζου και της Χαράς Κουνάλη το ποσό των 50 ευρώ.

-Η οικογένεια του Άρη και της Μαρίνας Νταγιαντά το ποσό των 50 ευρώ.

-Η οικογένεια Γεωργίου Κεφαλογιάννη του Βαγγελάκο το ποσό των 50 ευρώ.

-Ο Γιάννης Θαλλασινάκης το ποσό των 50 ευρώ.

-Η οικογένεια του Γεωργίου Δακανάλη (Φλούμο) το ποσό των 50 ευρώ.

-Ο Νίκος Κεφαλογιάννης του Κων. ιατρός το ποσό των 100 ευρώ.

-0 Άρης Σαλούστρος (Γάζι) το ποσό των 50 ευρώ.

 

Ας είναι αιωνία η μνήμη της.

 

 

Μοιραστείτε το

-

-->