Την επανεκκίνηση της σκακιστικής ζωής στο χωριό, σηματοδότησε η σημερινή έναρξη του τουρνουά “Ιδαίον Άντρον”, στον χώρο εκδηλώσεων της τράπεζας Πειραιώς, από τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων, τους ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειακής ενότητας Ρεθύμνου και του Δήμου Ανωγείων.
Ο πρόεδρος του ΣΟΑ Μανόλης Νταγιαντάς ανέφερε σχετικά στην τελετή έναρξης:” Είναι πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, είναι μια μορφή επανεκκίνησης μετά από όσα δύσκολα περάσαμε το προηγούμενο διάστημα όπου είχαν σταματήσει όλες οι δραστηριότητες μας λόγω της πανδημίας. Τώρα σιγά σιγά επιστρέφουμε στις αγαπημένες μας ασχολίες. Χαίρομαι που σας βλέπω όλους εδώ, νιώθω όπως όταν κάναμε το πρώτο μας τουρνουά, όταν ξεκινήσαμε. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό τουρνουά, και χαίρομαι ιδιαίτερα που το κομμάτι της διαιτησίας έχει αναλάβει ένα δικό μας παιδί, από τα ιδρυτικά θα έλεγα μέλη μας, η Δέσποινα Σαλούστρου. Να περάσουμε όμορφες στιγμές και να δούμε ωραίους αγώνες.”
Μετά την τελετή έναρξης όπου αναγνώστηκε και ένα μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Ρέθύμνου Μαρίας Λιονή, είχαμε τους αγώνες της πρώτης μέρας. Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι την 26 Αυγούστου:
2ος γύρος: Σάββατο 21-8-2021 17.00
3ος γύρος: Κυριακή 22-8-2021 17.00
4ος γύρος: Δευτέρα 23-8-2021 17.00
5ος γύρος: Τρίτη 24-8-2021 17.00
6ος γύρος: Τετάρτη 25-8-2021 17.00
7ος γύρος: Πέμπτη 26-8-2021 16.00
Τελετή Λήξης: Πέμπτη 26-8-2021 21.30
Θα τηρηθεί το Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο που ισχύει για τους πάσης φύσεως σκακιστικούς αγώνες που έχει υποβάλει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και έχει εγκρίνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Φώτο, Γιώργος Νταγιαντάς, Ολυμπία Σφυρή-Μπαγκέρη