“Γιάιντα τα αηδόνια επάψανε, τσι αυγές και δε λαλούνε,

και γιάιντα η Άνοιξη περνά, δίχως δεντρά να ανθούνε; (Γ.Καράτζης)

Την ερχόμενη Κυριακή 30 Μαίου, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Αρμι, το σαρανταήμερο μνημόσυνο, για την ανάπαυση της ψυχής του Ευάγγελου Πλουσή (Πλουσοβαγγέλη), ενός υπέροχου Ανωγειανού που ήταν γεμάτος αγάπη και καλοσύνη προς τον συνάνθρωπο, και του οποίου η απώλεια έφερε τη θλίψη σε όλους όσοι τον είχαμε γνωρίσει. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του Covid-19.

O Βαγγέλης Πλουσής “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, στις 18 του περασμένου Απριλίου και μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν πολύ στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Άφησε πίσω του μια υπέροχη οικογένεια και μια σημαντική παρακαταθήκη , όντας ένας άνθρωπος που έζησε τιμώντας τις αυθεντικές αξίες των Ανωγείων, των ηθών και εθίμων τους.

Επίσης ως λυράρης, ο Πλουσοβαγγέλης έβαλε το δικό του σημαντικό λιθαράκι στην άνοδο του τουρισμού στα Ανώγεια που άλλαξε όλη την οικονομία του τόπου μας, καθώς ήταν αυτός που έπαιζε στην ιστορική “Πράσινη Φωλιά” του Ντουλγκέρη, διασκεδάζοντας αλλά και δείχνοντας τις παραδόσεις του τόπου μας, σε χιλιάδες τουρίστες. Ο Γιάννης Καλομοίρης “Ντουλγκέρης” που ως μικρό παιδί έπαιζε δίπλα του λαούτο εκείνες τις εποχές της δεκαετίας του ’80 και ’90 τον είχε αποχαιρετήσει μέσω της “Α” αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: ” Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του ακροατηρίου ήταν τουρίστες, έπαιζε με τον ίδιο σεβασμό προς τη λύρα του, όπως θα έπαιζε μπροστά σε οποιοδήποτε.”

Με μια συγκινητική ανάρτηση τον αποχαιρέτησε και ο γιος του Σπύρος Πλουσής (Ρολιός), που έγραψε: “Να σου μοιάσω και να ακολουθώ τα βήματα σου είναι ακατόρθωτο. Να σε λατρεύω όμως όσο με λάτρευες ναι…. Αυτό το μπορώ! Να έχεις καλοστραθιά αγιοκατεβασμένε πατέρα!”

Ο Βαγγέλης Πλουσής υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που ο βιολογικός θάνατος δεν θα αφήσει να σβήσει η μνήμη του. Έζησε με αξιοπρέπεια, με τον τίμιο ιδρώτα του μεγάλωσε και ανέθρεψε την οικογένεια του, και με το φευγιό του, όλοι είχαν από έναν καλό λόγο να πουν για εκείνον και μια γλυκιά ανάμνηση από κάποια παρέα του. Κι αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής. Να σε θυμούνται με αγάπη μετά το θάνατο.

Στην μνήμη του η οικογένεια του προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ το ποσό των 200 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τα χρήματα θα διατεθούν για το Εργαστήρι Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου.

Επίσης χρηματικά ποσά για τον ίδιο σκοπό κατέθεσαν οι κάτωθι:

  • Η οικογένεια του Χρόνη Πλουσή προσέφερε το ποσό των 100 ευρώ.
  • Ο Γιάννης Καλομοίρης “Ντουλγκέρη” το ποσό των 100 ευρώ.
  • Ο Χαράλαμπος Τζαγκαράκης το ποσό των 50 ευρώ.
  • Ο Βασίλης Δραμουντάνης (Μπεναφουτης) το ποσό των 50 ευρώ.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την στήριξη τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που σε σκεπάζει “Πλουσοβαγγέλη”

 

Μοιραστείτε το

-

-->