Πέντε πλήρεις μονάδες υπολογιστών παραδόθηκαν σήμερα στο Σταυράκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Ανωγείων, σε μια ακόμα σπουδαία προσφορά εν μέσω πανδημίας, που βοηθάει στο εκπαιδευτικό έργο του σχολείου μας. Οι υπολογιστές αποτελούν άλλη μια σημαντική κίνηση και δωρεά από τον σύλλογο “Αποφοίτων και φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων” σε συνεργασία με την εταιρεία “Πλαστικά Κρήτης” και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα!
Οι υπολογιστές παραδόθηκαν σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου με παρόντα τρία από τα μέλη του συλλόγου “αποφοίτων και φίλων του Σταυράκειου”, τον κοσμήτορα Τάσο Μπαγκέρη, τον έφορο Μανόλη Νταγιαντά και τον ταμία Χαράλαμπο Τζαγκαράκη, τους οποίους υποδέχτηκε με θέρμη η διευθύντρια του Λυκείου Μαίρη Μπαγκέρη, τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν τόσο για τις ανάγκες του Λυκείου όσο και του Γυμνασίου Ανωγείων.
Η προσφορά έγινε πράξη μετά από ενέργειες του συλλόγου και την ευγενική χορηγία δυο καλών φίλων των Ανωγείων, του επιχειρηματία Γιάννη Λεμπιδάκη της εταιρείας “Πλαστικά Κρήτης” και της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Ανθής Τέφου, στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύουν σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές όπως αυτή των Ανωγείων.
Να αναφέρουμε ότι μετά το “κύμα” αγάπης των τελευταίων εβδομάδων από επιχειρηματίες και ιδιώτες, τα κενά που υπήρχαν στα σχολεία των Ανωγείων όσον αφορά την τηλεκπαίδευση και την πρόσβαση όλων των μαθητών στις διαδικτυακές τάξεις, έχουν καλυφθεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Πάντα βέβαια υπάρχουν ανάγκες για άλλη υλικοτεχνική υποδομή και βοήθεια που θα είναι χρήσιμη στο μέλλον όχι μόνο για την τηλεκπαίδευση αλλά και για όταν με το καλό οι μαθητές επιστρέψουν στα θρανία, μακριά από το άγχος της πανδημίας.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΓΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Μαίρη Μπαγκέρη, Διευθύντρια Λυκείου Ανωγείων
“Ευχαριστούμε θερμά τον σύλλογο των αποφοίτων και φίλων του σχολείου μας, διότι πραγματικά κάνει σημαντικές παρεμβάσεις και βοηθάει πάντα στο μέτρο του δυνατού σε στοχευμένες ανάγκες της εκπαίδευσης στο χωριό. Το καλοκαίρι με το γκράφιτι έξω στην αυλή που έφτιαξε ο Ραπτάκης μέχρι και σήμερα με την προσφορά των υπολογιστών, είναι διαρκής η προσπάθεια τους για να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν τόσο για την ψυχολογική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών, όσο και για την υλική που βοηθάει την ροή των μαθημάτων.
Δυστυχώς βέβαια έχουμε φτάσει στο σημείο, τις κρατικές ελλείψεις και αδυναμίες στο μείζον θέμα της εκπαίδευσης, να τις καλύπτουν οι σύλλογοι και ιδιώτες που αγαπούν με πάθος το σχολείο και τον τόπο μας.
Βρισκόμαστε με όλες τις προσφορές που έχουν γίνει σε tablet και υπολογιστές σε καλό σημείο. Εκκρεμούν μόνο οι 14 συνδέσεις ίντερνετ που θα καλυφθούν από τον δήμο Ανωγείων και θα είμαστε πλήρεις όσον αφορά τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.
Ευχαριστώ θερμά όλους αυτούς που προσφέρουν από το υστέρημα τους πολλές φορές για να αυξήσουν την ποιότητα της παιδείας που παρέχεται στα παιδιά του ορεινού Μυλοποτάμου.”
Τάσος Μπαγκέρης, κοσμήτορας συλλόγου “Φίλων και αποφοίτων Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων”
“Εμείς σαν σύλλογος αποφοίτων και φίλων του Σταυρακείου Γυμνασίου και Λυκείου, έχουμε ως στόχο και όλες μας οι προσπάθειες είναι στην κατεύθυνση να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στο έργο των μαθητών που φοιτούν σήμερα εδώ. Ανταποκρινόμενοι λοιπόν στα αιτήματα για την τηλεκπαίδευση των παιδιών είμαστε στην όμορφη θέση σήμερα να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Λεμπιδάκη από την εταιρεία “Πλαστικά Κρήτης”, τον καλό φίλο των Ανωγείων, που με δικές του προσπάθειες και ενέργειες, μας εξασφάλισε πέντε πληρέστατες μονάδες κομπιούτερ για το Γυμνάσιο και το Λύκειο, με την συμμετοχή και της Παγκρήτιας Τράπεζας με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ανθή Τέφου.
Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συμπαραστεκόμαστε και να βοηθούμε στο έργο και τις προσπάθειες των καθηγητών και των μαθητών.
Να αναφέρω τέλος ότι εντός των ημερών θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο και η επίσημη πλατφόρμα του συλλόγου μας.”
Μανόλης Νταγιαντάς, έφορος συλλόγου “Φίλων και αποφοίτων Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων”
“Ο Τάσος που μίλησε πριν κάλυψε όσα πρέπει να ειπωθούν για αυτή τη σημαντική προσφορά και τους ανθρώπους που βοήθησαν ώστε να γίνει πράξη.
Γενικότερα αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε και ανέφερε και η Μαίρη, είναι ότι το καλοκαίρι εμείς ξεκινήσαμε τις δράσεις και είχαμε πολλά σχέδια τα οποία δυστυχώς τα ανέβαλλε αυτή η κατάσταση που ζούμε με την πανδημία, όπως η πρόθεση μας να γίνει μια μεγάλη επανένωση όλων των αποφοίτων του σχολείου που ήταν να γίνει φέτος αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.
Όμως είμαστε εδώ, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και μόλις η κατάσταση μας το επιτρέψει θα ακολουθήσουν πάρα πολλές δράσεις από τον σύλλογο μας. Θυμίζω ότι ήδη υπάρχει το πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΙΤΕ, το οποίο είναι και αυτό έτοιμο να τρέξει και θεωρώ πολύ σημαντικό.
Θα είμαστε εδώ παρόντες σε ότι ανάγκες προκύψουν να βοηθούμε στο μέτρο του δυνατού.”