Θυμωμένος και με αισθήματα λύπης μίλησε στην ΑΝΩΓΗ για το περιστατικό της ληστείας εις βάρος της 80χρόνης ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων και επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης Μανόλης Καλλέργης. “Φτάνει πια με το εύκολο χρήμα” αναφέρει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η κοινωνία πρέπει να βγει μπροστά για να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα ενώ και ως εκπαιδευτικός anaf;erei ότι “οφείλουμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με τις παλιές αξίες του σεβασμού κυρίως προς την τρίτη ηλικία αυτούς τους ανθρώπους που τόσα έχουν περάσει στη ζωή τους”,

Αναλυτικά η δήλωση στην “Α” του Μανόλη Καλλέργη:

“Το βάρβαρο και απάνθρωπο αυτό περιστατικό ληστείας εις βάρος της 80χρόνης συγχωριανής μας, ασφαλώς αποτελεί μια καταδικαστέα πράξη από όλους μας στα Ανώγεια, είτε φορείς είτε κατοίκους. Αυτό ασφαλώς δεν είναι ένα τωρινό κοινωνικό φαινόμενο αλλά μας εξαγρίωσε όλους η αγριότητα του και ότι έγινε σε κεντρικό σημείο σε ώρες αιχμής. Στόχος ένα μοναχικό άτομο που υποτίθεται διέθετε χρήματα και χρυσαφικά. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν είμαστε ζούγκλα, ούτε τα Ανώγεια είναι μια κοινωνία όπου υπάρχουν θέματα επιβίωσης κάποιων ώστε να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου.

Οι κοινωνικές συνθήκες είναι πάντα δύσκολες, αλλά τώρα με αυτή τη ληστεία και με κάποιες προηγούμενες τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι κάποιοι πλήττουν τα μοναχικά και ανήμπορα άτομα για να βρουν εύκολο χρήμα. Φτάνει πια με το εύκολο χρήμα. Σαν κοινωνία πρέπει να δείξουμε σεβασμό προς την τρίτη ηλικία που τόσα πολλά έχει περάσει στη ζωή της και να τους προστατεύσουμε.

Σαφώς και εμείς αλλά και η αστυνομία πρέπει να παίξουμε το ρόλο που πρέπει. Μόνη της η αστυνομία δεν μπορεί. Δεν είναι όμως μόνο το θέμα της τιμωρίας, είναι περισσότερο ηθικό το ζήτημα, ότι σαν κοινωνία φτάνουμε σε ένα ξεπεσμό. Και δεν πρέπει να υπάρχει και συγκάλυψη που είναι κάτι εύκολο σε μικρές κοινωνίες. Σε καμία περίπτωση συγκάλυψη τόσο βάρβαρων πράξεων.

Ο ρόλος του Δήμου είναι να προσφέρει βοήθεια στα μοναχικά άτομα και την προσφέρει πάντα με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις άλλες δομές του. Σαφώς όλοι τώρα πρέπει να πιέσουμε ώστε να κάνουν οι θεσμοί και η αστυνομία τη δουλειά που πρέπει. Όπως το βλέπουμε πάντως η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, συλλέγει τα στοιχεία που απαιτούνται, αλλά δε γίνεται να είναι ένας φρουρός σε κάθε σπίτι καθημερινά. Αυτό είναι θέμα της κοινωνίας μας. Εμείς πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνία μας. Και η δημοσιοποίηση και η μη συγκάλυψη είναι κι αυτή μια μορφή αντίδρασης. Θεωρώ επίσης ότι βασικό ζήτημα δικό μας σαν κοινωνία είναι να διαπαιδαγωγούμε τους δικούς μας ανθρώπους, να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με τις παλιές αξίες του σεβασμού κυρίως προς την τρίτη ηλικία αυτούς τους ανθρώπους που τόσα έχουν περάσει στη ζωή τους. Οφείλουμε να το κάνουμε  και θα τους προστατεύσουμε.”

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->