Εγκρίθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, 55.000 ευρώ για την αναβάθμιση του γηπέδου μπάσκετ και του γηπέδου βόλει που βρίσκονται στο “Σταυράκειο” γυμνάσιο και Λύκειο Ανωγείων. Όπως αναφέρει σχετικά η απόφαση τα χρήματα εκταμιεύονται για την “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗΣ”.

Συγκεκριμένα, στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου -Λυκείου Ανωγείων υπάρχουν δύο γήπεδα από τα οποία το ένα σήμερα αναφέρεται και χρησιμοποιείται ως γήπεδο πετοσφαίρισης (βόλεϊ) και το άλλο ως γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ).Σε αυτά θα γίνουν τοποθέτηση ακριλικού δαπέδου σε κατάλληλη υπόβαση και γραμμογράφηση ώστε το σημερινό γήπεδο μπάσκετ να γίνει γήπεδο μπάσκετ- βόλεϊ και το σημερινό γήπεδο βόλεϊ να γίνει γήπεδο 5×5 και χειροσφαίρισης (χάντμπολ). Επιπλέον θα γίνει προσθήκη  καθ’ ύψος περίφραξης με πλέγμα καταλλήλων δοκών και ικανού ύψους ώστε το εναποτεθέν σε αυτούς δίχτυ να προστατεύει τις μπάλες από πτώση σε παρακείμενο γκρεμό άνω των 30 μέτρων. Επιπλέον θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση αθλητικού και αστικού εξοπλισμού όπως για παράδειγμα σετ ορθοστατών βόλεϊ, δίχτυ βόλεϊ, πάγκων, κιόσκι, καθώς και συντηρήσεις των υπαρχουσών μπασκετών και παρακείμενης βρύσης. Τέλος θα γίνει η προμήθεια και τοποθέτηση κάδων.

Μετά τις παραπάνω εργασίες, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου-Λυκείου Ανωγείων θα γίνουν πιο λειτουργικές , θα δοθεί  έμφαση στις αθλητικές δραστηριότητες, θα εισαχθούν νέα αθλήματα στη σχολική κουλτούρα και θα εξωραϊστούν οι αύλειοι χώροι του σχολικού συγκροτήματος.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->