Ο μαχητικός Κόροιβος έβαλε δύσκολα στον Αετό και κρατούσε την ισοπαλία μέχρι και το 73′, αλλά οι Ανωγειανοί αν και σε μέτρια μέρα, εκμεταλλεύτηκαν τα στημένα και πέτυχαν τρία γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης που τον διατηρούν στην κορυφή της βαθμολογίας  μετά από την 12η αγωνιστική της Γ’ΕΠΣΗ. Δυο γκολ του Ευριπίδη Δραμουντάνη και άλλα δυο από τον Γιώργο Παγκαλάκη “ζέσταναν” κάπως την ατμόσφαιρα στο Δημοτικό στάδιο Ανωγείων σε ένα παιχνίδι που έγινε σε συνθήκες ψύχους με τη θερμοκρασία στους 4 βαθμούς Κελσίου και υπό βροχή και αέρα.Αυτή ήταν και η έβδομη νίκη του Αετού σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια με τους Ανωγειανούς να μην έχουν χάσει ούτε βαθμό μέσα στο σπίτι τους! Η επόμενη αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου θα βρει τον Αετό να δοκιμάζεται στο Ηράκλειο με την ομάδα του Μαρτινέγκο, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ

Τέσσερα γκολ σε 11 τελικές προσπάθειες μέτρησε ο Αετός που δεν ήταν καλός αλλά η ποιότητα του έδωσε τη νίκη στα κρίσιμα σημεία. Ο αγώνας ξεκίνησε με ωραία φάση στο 2′ για τον Αετό και τον Σμαραγδή  να νικιέται στο τετ α τετ από τον τερματοφύλακα Πολυχρονάκη. Ο Κόροιβος απείλησε στο 5′ με ωραίο σουτ του Γεναράκη και στο 7′ με τον Στειακάκη αλλά αμφότερα πέρασαν λίγο άουτ. Το 1-0 ήρθε στο 11′ με την εξαιρετική κίνηση του Σμαραγδή από δεξιά την ασίστ στο ύψος του πέναλτι στον Δραμουντάνη που με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Από εκεί και έπειτα στο πρώτο μέρος ο Αετός είχε μόνο τη φάση στο 19′ όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ξυλούρη ο Καλέας έκανε την προβολή αλλά απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο αμυντικός Χουστουλάκης. Τελευταία φάση του ημιχρόνου και μεγαλύτερη ευκαιρία του Κοροίβου ήταν στο 26′ με την ωραία κίνηση και το σουτ του Γεναράκη που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον Αετό, με την εντυπωσιακή ντρίπλα και το σουτ στη κίνηση του Δραμουντάνη στο 46′ που έφυγε μόλις άουτ! Ο Αετός δεν έβρισκε λύσεις και οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν ένα στημένο για να φτάσουν στην ισοφάριση. Φάουλ του Μανουσάκη στο 58′ κεφαλιά καρφωτή μέσα στη περιοχή του Γεναράκη για το 1-1 παρά το γεγονός ότι ο Καπετανάκης βρήκε με υπερπροσπάθεια τη μπάλα που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι. Μετά την ισοφάριση ο Κόροιβος γύρισε όλος πίσω για να κρατήσει την ισοπαλία και μέχρι το 70′ απειλήθηκε μόνο από δυο εκτελέσεις φάουλ που πέρασαν λίγο άουτ, του Παγκαλάκη στο 63′ και του Ξυλούρη στο 65′. Το χρυσό όπως αποδείχθηκε γκολ πέτυχε τελικά στο 73′ ο Δραμουντάνης με έξοχη κεφαλιά μετά την ωραία εκτέλεση κόρνερ του Ξυλούρη για το 2-1 που σήμανε την κατάρρευση του Κοροίβου. Ο Αετός κυριάρχησε στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Δραμουντάνης στο 76′ είχε μεγάλη ευκαιρία για το χατ τρικ αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον τερματοφύλακα. Το 3-1 που έδιωξε οριστικά το άγχος έγινε στο 78′ με τον Γιώργο Παγκαλάκη να τελειώνει εξαιρετικά με δυνατό σουτ στο δεύτερο δοκάρι μετά το κόρνερ του Ξυλούρη. Ο πρώτος σκόρερ του Αετού “χτύπησε” και στο 90′ γράφοντας το τελικό 4-1 με ωραίο σουτ εκτός περιοχής που βρήκε και σε κεφάλι αμυντικού για να καταλήξει στην αριστερή γωνία μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς. Είχε προηγηθεί μεγάλη ευκαιρία στο 85′ με την κεφαλιά του Νίκου Καλλέργη από το ύψος του πέναλτι να φεύγει μόλις άουτ. Στα θετικά της αναμέτρησης η επανεμφάνιση του αμυντικού Νίκου Καλλέργη μετά τον τραυματισμό του καθώς και η πρώτη εμφάνιση στην καριέρα του στον Αετό του 14 χρόνου Δημήτρη Χαιρέτη!

Οι συνθέσεις:

Αετός Ανωγείων:Καπετανάκης-Μαματζάκης(89′ Κονιός)-Βιτώρος-Καλέας-Παπαδομιχελάκης-Παπαδάκης-Δ.Ξυλούρης(84’Χαιρέτης)-Παγκαλάκης

Δραμουντάνης-Σμαραγδής(74’Ν.Καλλέργης)-Σμπώκος((46’Μέμος).

Κόροιβος:Πολυχρονάκης-Φραγκιαδάκης-Στειακάκης(52’Καβατζής)-Ψυχογιός-Χουστουλάκης-Δ.Γεναράκης-Δρίβας(76’Σχοιναράκης)

Μανουσάκης-Καλογεράκης(90’Τριοπαντάρος)-Εμμ. Γεναράκης-Καλεμάκης.

Δείτε στο βίντεο που τράβηξε από τα…ορεινά του Δημοτικού σταδίου Ανωγείων ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης και επιμελήθηκε ο Μανόλης Σαμόλης, με τη φάση του 11′ λεπτού και το 1-0 για τον Αετό. Ο Σμαραγδής σεντράρει από δεξιά και ο Δραμουντάνης τελειώνει εξαιρετικά τη φάση σε μια από τις ωραίες συνεργασίες του αγώνα!

Το πρωτο γκολ του αετου στο παιχνίδι με τον κοροιβο

 

 

 

Μοιραστείτε το

-

-->