Στα πλαίσια του εορτασμού της  Παγκόσμιας  ημέρας των ηλικιωμένων που είναι η 1η Οκτωβρίου αλλά και του  Παγκόσμιου μήνα Alzheimer που ήταν ο Σεπτέμβριος την Δευτέρα 1/10/2018  πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας εκπαίδευση των  επαγγελματιών  υγείας της υπηρεσίας  .

Η εκπαίδευση  έγινε σε  συνεργασία  με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας  του ΤΕΙ  Ηρακλείου Κρήτης και με το καινούριο εργαστήριο Ποιότητα Ζωής του τμήματος και πραγματοποιήθηκε  από την    Δρ. Παττακού- Παρασύρη Βασιλική  Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών διαταραχών  .

Συγκεκριμένα  αφορούσε την εκπαίδευση και εφαρμογή σε εργαλεία ανίχνευσης νοητικών διαταραχών σε άτομα άνω των 60 ετών, με στόχο την πρόληψη στην άνοια.

Είναι σημαντικό νέα πληροφόρηση να φθάνει σε απομακρυσμένες από τα κέντρα πληροφόρησης περιοχές.

Για θέματα που αφορούν τον άνθρωπο μόνο το διαδίκτυο δεν φτάνει και η βιωματική διδασκαλία γίνεται απαραίτητη.

Παράλληλα  τον μήνα Σεπτέμβριο, ομάδα φοιτητών εκπαιδευμένων από την Δρ Παττακού-Παρασύρη, σε συνεργασία με το Δήμο μας πραγματοποίησαν έρευνα για την “επίπτωση της άνοιας 10 χρόνια μετά”.

Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας προκειμένου να αξιοποιήσουμε τα ευρήματα με τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων μας για αυτήν την ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, τους γονείς μας ή τους παππούδες και γιαγιάδες μας που ειδικά τους δύσκολους μήνες του χειμώνα ο δήμος παραμένει δίπλα τους, κοντά τους και τους αφουγκράζεται πάντα με διάθεση ελάχιστης ανταπόδοσης  για τη ζωή που εκείνοι μας έδωσαν.

 

Μοιραστείτε το

-

-->