Μια μαγευτική βραδιά υπόσχονται οι συντελεστές της εκδήλωσης που θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ, στον χώρο των ανασκαφών της Ζωμίνθου, σε υψόμετρο 1187 μέτρων πάνω στον Ψηλορείτη. Με τίτλο “Πανσέληνος στη Μινωική Ζώμινθο”, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα τραγουδήσει και θα πει ιστορίες, σε ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο αρχαιολόγο Γιάννη Σακελλαράκη, ενώ δίπλα του θα είναι η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή και η Ειρήνη Μπαρδάνη.

Θα πρόκειται για ένα πρόγραμμα με ιστορίες και τραγούδια της Μεσογείου μέσα στον χώρο της ανασκαφής εν μέσω της μεγαλύτερης σε διάρκεια ολικής έκλειψης σελήνης, ένα φαινόμενο γνωστό ως “Ματωμένο φεγγάρι” που θα ξεκινήσει εκείνη τη νύχτα στις 11.20 μ.μ και θα διαρκέσει 1 ώρα και  43 λεπτά!H Πανσέληνος του Ιουλίου συνοδεύεται από μία ολική έκλειψη Σελήνης, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη του 21ου αιώνα. 103 ολόκληρα λεπτά θα κάνει η Σελήνη να περάσει από το κέντρο της σκιάς της Γης. Η έκλειψη θα είναι ορατή από την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Έτσι το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιουλίου, θα μπορούμε να δούμε ολόκληρη την Πανσέληνο, η οποία θα χρωματιστεί κόκκινη λόγω της της έκλειψης, (θα δούμε το λεγόμενο Blood moon).

Ο Λουδοβίκος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το “Τραγούδι του Σαμίρ”, ενώ το δικό τους χρώμα στη βραδιά υα δώσουν η Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή, που τραγουδάνε σε περισσότερες από 20 γλώσσες και διαλέκτους σε ένα τεράστιο και ευρύ ρεπερτόριο. Η συναυλία είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων, ενώ είναι μια προσφορά της αρχαιολόγου Έφης Σαπουνάς Σακελλαράκη.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->