Εξαιρετική επιτυχία είχε η πολλή ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στη Μάνα που διοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων.

Ο σκοπός της εκδήλωσης επετεύχθη απόλυτα αφού  οι  συμμετέχοντες κατάφεραν να μοιραστούν στιγμές και συναισθήματα, λόγια ,εικόνες και πράξεις που έχουνχαραγμένες στο μυαλό τους και τους  συντροφεύουν σ όλη τους τη ζωή  και να αποδώσουν  φόρο τιμής στη Μάνα σαν αναγνώριση όλου αυτού του δύσκολου και συνάμα υπέροχου ρόλου .

Η αίθουσα της Κοινωνικής Υπηρεσίας ήταν κατάμεστη  από παιδιά ,μεγάλα πια ,που ήρθαν να τιμήσουν με το δικό τους τρόπο ο καθένας την γυναίκα που τον έφερε στη ζωή ή που τον ανέθρεψε κι ας μην ήταν η βιολογική του μητέρα. Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη και η αγάπη και η ευγνωμοσύνη ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων.

Ήταν μία καθαρά βιωματική δράση στην οποία το λόγο έπαιρναν οι παρευρισκόμενοι .Μοιράστηκαν απίστευτες προσωπικές ιστορίες ενώ παράλληλα προβαλλόταν φωτογραφικό αρχειακό υλικό που οι ίδιοι είχαν φέρει .

Μέσα από τις αφηγήσεις οι συμμετέχοντες έγιναν  κοινωνοί του πιο ακριβού συναισθήματος ,της αγάπης της μάνας . Της μάνας της κατοχής  που μέσα στις κακουχίες και χωρίς τον άντρα της προσπαθούσε να ζήσει τα παιδιά της, της μάνας που γέννησε η δε γέννησε αλλά στάθηκε σαν μάνα  , της μάνας  που η απώλεια ή η απουσία του συζύγου  την ανάγκασε να σταθεί και μάνα και πατέρας στα παιδιά της ,της μάνας με παιδί  που έχει παραπάνω ανάγκες ,  της θείας που μεγάλωσε σα μάνα τα ανήψια της , της πολύτεκνης μάνας .

Αρκετοί κατάφεραν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για το  πρόσωπο της μητέρας τους .Κάποιοι άλλοι δεν μπόρεσαν  , γιατί το συναίσθημα ήταν τόσο δυνατό που δεν άφηνε τη φωνή να βγει. Άφηναν όμως το μυαλό να ταξιδεύει , αναζητούσε το χάδι και τα γλυκά της λόγια ,τα μάτια της και έτσι νοερά της έλεγαν το δικό τους ευχαριστώ.

Μία εκδήλωση μοναδική .. όπως μοναδική είναι και η κάθε Μάνα!!

 

Μοιραστείτε το

-

-->