Θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζήτησε το προεδρείο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία με τους δήμους: Ανωγείων, Αμαρίου και Μυλοποτάμου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στα γραφεία του σωματείου. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο δήμαρχος Αμαρίου κ. Στέφανος Σημαντήρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος και το προεδρείο του Σωματείου ΑμεΑ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλήμα συζητήθηκαν οι νέες αρμοδιότητες των διευρυμένων δήμων σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης και θέματα όπως: Κοινωνικές δομές, πρόνοια, προσβασιμότητα, λευκό ταξί, παραχώρηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτώσεων στα ΑμεΑ, σύνδεση κριτηρίου προσβασιμότητας για αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μείωση δημοτικών φόρων και τελών, καθώς και μειωμένο τιμολόγιο νερού στα ΑμεΑ, υλοποίηση προγραμμάτων νέων θέσεων εργασίας τετραετούς διάρκειας του ΟΑΕΔ στις δημοτικές επιχειρήσεις, κοινές εκδηλώσεις στις έδρες των δήμων κ.α.

Τέλος ο πρόεδρος του σωματείου Δ. Τσαχάκης ευχαρίστησε τους παραπάνω δήμους για την συνεργασία, για την οποία εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχιστεί προς όφελος των δημοτών τους με αναπηρία.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->