Ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου το 5ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ανωγείων, με τον 7ο και τελευταίο γύρο ο οποίος θα ξεκινήσει στις 16:00, ενώ η τελετή λήξης και οι απονομές θα λάβουν χώρα την ίδια μέρα στις 20:30. Το πρωτάθλημα είναι Διεθνώς αξιολογημένο, ενώ επίσης είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Νίκου Κονιού έπειτα από κοινή απόφαση των ΔΣ των δύο σωματείων του τόπου μας (Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων και Αθλητικός – Πολιτιστικός Σύλλογος ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων).

 

Ο τελευταίος γύρος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα πράγματα είναι αρκετά μπλεγμένα στην κορυφή με τους Μανόλη Νταγιαντά  και Γιάννη Μέμο να ισοβαθμούν στην 1η θέση με 5,5 βαθμούς έχοντας κερδίσει όλους τους μέχρι τώρα αντιπάλους τους, ενώ η μεταξύ τους παρτίδα έληξε ισόπαλη. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να τερματίσουν τελικώς ισόβαθμοι και να κριθεί ο τίτλος στα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα σενάρια, καθώς και ο Γιώργος Χαιρέτης έχει ελπίδες για την κατάκτηση της  1ης θέσης με συνδυασμό αποτελεσμάτων, ενώ ελπίδες για είσοδο στην τριάδα των μεταλλίων έχουν με συνδυασμό επίσης αποτελεσμάτων οι Νταγιαντάς Γιώργης, Νταγιαντάς Δημήτρης και Φασουλάς Μανόλης. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, οι σκακιστές αυτοί θέλουν μόνο νίκη για να επιτύχουν τους στόχους τους και έτσι αναμένεται να ρισκάρουν από την αρχή καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα δεν τους εξυπηρετεί. Αν σκεφτεί κανείς ότι αγωνίζονται μεταξύ τους (τα ζευγάρια στις 3 πρώτες σκακιέρες είναι: Νταγιαντάς Γιώργης – Νταγιαντάς Μανόλης, Μέμος Γιάννης – Χαιρέτης Γιώργος και Φασουλάς Μανόλης – Νταγιαντάς Δημήτρης) γίνεται φανερό ότι μας περιμένουν συγκλονιστικές μάχες και πολύ θέαμα!

 

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης υπάρχει για τις δύο τριάδες των μεταλλίων κάτω των 18 ετών όπου ούτε λίγο ούτε πολύ διεκδικούν είσοδο και μετάλλιο 16 σκακιστές και σκακίστριες! Γίνεται φανερό ότι μας περιμένει ένας πολύ ιδιαίτερος τελευταίος γύρος!Μέχρι τώρα στο 5ο σκακιστικό πρωτάθλημα Ανωγείων έχει παιχθεί αρκετά καλό σκάκι (με πολλές εντυπωσιακές παρτίδες), ενώ και αρκετά μικρά παιδιά των δύο συλλόγων (ΣΟ Ανωγείων και ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων) πήραν το βάπτισμα του πυρός με πολύ καλή εμφάνιση.

 

Στην κορυφή της βαθμολογίας, Μανόλης Νταγιαντάς και Γιάννης Μέμος έχουν παίξει πολύ σταθερό και – σε αρκετές περιπτώσεις- θεαματικό σκάκι, ενώ είναι εμφανές ότι και η προετοιμασία τους για τις συγκεκριμένες παρτίδες ήταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Παρόλο όμως το γεγονός ότι είναι οι μόνοι 2 σκακιστές που έχουν μείνει αήττητοι μέχρι τώρα στην κούρσα του πρωταθλήματος, όχι μόνο δεν έχει κάποιος από αυτούς εξασφαλίσει τον τίτλο, αλλά κανείς από τους δύο δεν έχει σίγουρη ακόμα μια θέση στην 3άδα και τα μετάλλια, καθώς υπάρχουν σενάρια και για τους δύο από το να είναι πρωταθλητές μέχρι να βγουν ακόμα και τέταρτοι και να μείνουν εκτός μεταλλίων!

 

Τόσο περίπλοκα είναι τα πράγματα στον τελευταίο γύρο!Είμαστε λοιπόν εν αναμονή ενός απολύτως κρίσιμου και οριακού φινάλε.Καλές παρτίδες σε όλους!Τα δύο σωματεία των Ανωγείων σας προσκαλούν στην τελετή λήξης την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 20:30.Η βαθμολογία, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα  και οι κληρώσεις στον σύνδεσμο παρακάτω: http://www.chess-results.com/tnr309545.aspx?lan=1&art=1&rd=6&wi=821

Μοιραστείτε το

-

-->