Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη ανταπόκριση  οι δωρεάν μαστογραφίες από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από 16 έως 23 Οκτωβρίου ,στο ειδικό διαμορφωμένο όχημα της Περιφέρειας,  στο προαύλιο χώρο του Κ.Υ. Ανωγείων. Σε μαστογραφία υποβλήθηκαν 70 και πλέον γυναίκες.

Η υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων είναι αρκετά σημαντική για ένα ορεινό Δήμο όπως αυτό των Ανωγείων. Το γεγονός ότι ο μαστογράφος έρχεται στο χώρο μας κινητοποιεί πολλές γυναίκες να υποβληθούν στη συγκεκριμένη εξέταση την οποία αποφεύγουν από φόβο ή αμέλεια..

Τέτοιες δράσεις συμβάλλουν πραγματικά στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού ενώ ευαισθητοποιούν και μυούν το κοινό σε πράξεις πρόληψης  για την προαγωγή της υγεία του .

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων ευχαριστεί για την άριστη συνεργασία του , το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και το προσωπικό του Κ.Υ. Ανωγείων.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->