Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, συμπληρώνοντας 10 χρόνια λειτουργίας στο κτήριο της παλιάς ηλεκτρικής στον κόλπο Δερματά, γιορτάζει και ετοιμάζει 10 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Η πρώτη επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια της έκθεσης του ΜΦΙΚ θα μας κάνει να πάρουμε… τα βουνά! Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 9 π.μ. σας προσκαλούμε σε μια εκπαιδευτική εκδρομή που θα ξεκινήσει από το οροπέδιο του Στρούμπουλα και θα καταλήξει στην κορυφή του. Στην εκδρομή θα μας συνοδεύσουν επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, οι οποίοι θα μας ξεναγήσουν στον γεωλογικό πλούτο και τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Ο Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς, Γεωλόγος και Υπεύθυνος του τμήματος Γεωποικιλότητας ΜΦΙΚ θα μας μιλήσει για τον τρόπο δημιουργίας των οροπεδίων,  των καρστικών μορφών (Βουλισμένο Αλώνι κ.ά.), και άλλων γεωλογικών σχηματισμών που θα συναντήσουμε κατά την ανάβαση μας. Η Δρ. Ιάσμη Στάθη, Βιολόγος – Σκορπιολόγος του ΜΦΙΚ θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε «τι ζει κάτω από τις πέτρες», ενώ η Δρ. Κατερίνα Βαρδινογιάννη, Έφορος Ασπονδύλων, Βιολόγος – Μαλακολόγος του ΜΦΙΚ, θα μας μιλήσει για τα χερσαία σαλιγκάρια που ζουν στον Στρούμπουλα.

Οι επόμενες επετειακές εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν μουσική, τέχνη, λογοτεχνία, προβολές, χορό και άλλες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και  θα ανακοινωθούν αναλυτικά σύντομα.
Ανάβαση στον Στρούμπουλα με τους επιστήμονες του ΜΦΙΚ

Ημέρα: Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017.Σημείο συνάντησης: Εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου (οροπέδιο Στρούμπουλα). Ώρα: 09.00 .Απαραίτητος εξοπλισμός: παπούτσια ορειβασίας ή αθλητικά, νερό, καπέλο.

Μοιραστείτε το

-

-->