Ολοκληρώθηκαν τα Διεθνή κλειστά τουρνουά επίτευξης νόρμας Capablanca & Fischer Memorial στα Ανώγεια, με διοργανωτές τον ΣΟ Ανωγείων, τον ΟΑΑΗ και συνδιοργανωτή τον Δήμο Ανωγείων. Ο απολογισμός – πέρα από το πολύ καλό και μαχητικό σκάκι που παίχθηκε – είναι 3 νόρμες! Ο 16χρονος Αυστραλός Anton Smirnov πέτυχε με την νίκη του στον τελευταίο γύρο την 3η νόρμα GM και κατέκτησε τον τίτλο του Grandmaster! O Γάλλος Antoine Favarel πέτυχε την 3η νόρμα IM και κατέκτησε τον τίτλο του Διεθνούς Μετρ, ενώ ο Νίκος Γεωργακόπουλος πέτυχε την 2η νόρμα ΙΜ.

 

 

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων απευθύνει τα συγχαρητήρια του και στους 3 σκακιστές, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες τονίζοντας ακόμη τα εξής:” Το Fischer Memorial κατέκτησε ο Έλληνας Γκρανμετρ Σπύρος Καπνίσης, ενώ το Capablanca Memorial κατέκτησε ο Αυστραλός (Γκρανμετρ πλέον) Anton Smirnov. Οι δυο τους έπαιξαν και ένα ματς μπλιτς το οποίο κέρδισε με 1,5 – 0.5 ο Anton Smirnov Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ κοντά στην νόρμα ΙΜ έφτασε και ο Βρετανός Andrew Horton, την οποία τελικά δεν κατάφερε να πετύχει αφού χρειαζόταν αποκλειστικά την νίκη στην τελευταία παρτίδα, η οποία όμως έληξε ισόπαλη. Ως διοργανωτές δεν μπορούμε παρά να είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι καθώς τα πάντα κύλησαν πάρα πολύ καλά και στα δύο τουρνουά..”

 

Παράλληλα εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι προπονήσεις στον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων που θα είναι δωρεάν για όλους, με τη λειτουργία μάλιστα και τμήματος ενηλίκων. Αναλυτικά:

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ( ΣΑΒΒΑΤΟ 17:00 – 18:00)

ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ 1 (ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00 – 17:00)

ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ 3 (ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00 – 19:00)

ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ 2 (ΣΑΒΒΑΤΟ 19:00 – 20:45)

ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΤΕΤΑΡΤΗ  19:30 – 21:00)

(τηλεφωνικές εγγραφές στα τηλέφωνα: 6972857752 και 2834031321))

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων συμπληρώνει τα 6 χρόνια παρουσίας στα σκακιστικά πράγματα του τόπου μας – και όχι μόνο φυσικά!- και μέσα σε αυτά τα χρόνια πάρα πολλά πράγματα έχουν επιτευχθεί. Έχουν ήδη διοργανωθεί 8 Διεθνή σκακιστικά τουρνουά στα Ανώγεια (6 ανοιχτά και 2 κλειστά), Final 4  Ατομικού Πρωταθλήματος Κρήτης, Παγκρήτια Πρωταθλήματα Rapid Chess, 4 Εσωτερικά Πρωταθλήματα, τουρνουά στο Δημοτικό Σχολείο Ανωγείων και διάφορες άλλες διοργανώσεις. Παράλληλα η ομάδα του Σ.Ο. Ανωγείων συμμετέχει κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια (2016 και 2017) τερμάτισε στην 3η θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στα 6 αυτά χρόνια, 14 σκακιστές και σκακίστριες του σωματείου πέτυχαν Διεθνή αξιολόγηση και το σημαντικότερο οι 8 από αυτούς είναι παιδιά κάτω των 18 χρονών. Το σωματείο αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από τα παιδιά του τόπου μας και αυτή τη στιγμή προπονούνται στο χώρο του συλλόγου 30 σκακιστές και σκακίστριες κάτω των 18 ετών. Η μεγάλη αυτή συμμετοχή, οδήγησε στην ίδρυση ενός ακόμα σωματείου. Ο Αθλητικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιδαίοι» είναι ήδη έτοιμος και θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα όπως και ο Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων. Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας στο χώρο του συλλόγου μας ώστε να γίνεται και εσείς μέρος αυτού του ταξιδιού. Η ενασχόληση των παιδιών με το σκάκι θα τους προσφέρει σε πάρα πολλούς τομείς: μνήμη, συγκέντρωση, λήψη αποφάσεων, υπευθυνότητα, αλλά πέρα από όλα αυτά θα τα εισάγει στην οικογένεια των σωματείων μας όπου από κοινού με τα άλλα παιδιά του σωματείου θα συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες μας. Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας στο σκάκι, καθώς από φέτος θα λειτουργήσει και τμήμα ενηλίκων!

Επίσημη ιστοσελίδα Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων και Α.ΠΟ. ΙΔΑΙΟΙ: www.anogiachess.com

Μοιραστείτε το

-

-->