Χαμόγελα και προσδοκίες σκόρπισε ο Αετός με την πρώτη επίσημη εμφάνιση του, καθώς παρά το ισόπαλο 1-1 με τον Ο.Φ.Αρμένων, έδειξε χαρακτήρα και αγωνιστικότητα όντας αγωνιζόμενος από το δεύτερο λεπτό με 10 παίχτες λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας που δέχτηκε σε εκείνο το σημείο ο Νίκος Καλλέργης. Το αριθμητικό μειονέκτημα ισοστάθμισε το πάθος των παιχτών που θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και τη νίκη αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.Το ματς κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από την αποβολή του Καλλέργη στο 2′ και το πέναλτι που μετέτρεψαν σε γκολ στην ίδια φάση οι φιλοξενούμενοι, αλλά στις μνήμες των τυχερών οπαδών θα μείνει και το γκολ της χρονιάς που πέτυχε με το καλημέρα ο Νικομανώλης Νύκταρης που ισοφάρισε με ένα εκπληκτικό γκολ στο 46′ σουτάροντας πίσω από τη μεσαία γραμμή! Ένα μαγικό  γκολ που υπέγραψε την επιστροφή του Αετού στα μεγάλα σαλόνια του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου.

 

Το φιλμ του αγώνα:

Στο 2′ ο Δημητρόφ σουτάρει από απόσταση, ο Καπετανάκης βρίσκει ελάχιστα την μπάλα που καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σηφακάκης πλασάρει σε κενή από τερματοφύλακα εστία. Ο Καλλέργης εντστικτωδώς χρησιμοποιεί το χέρι του και αποτρέπει το γκολ. Σωστά ο διαιτητής Σταυρουλάκης αποβάλει τον κεντρικό αμυντικό του Αετού και δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Σηφακάκης που με ωραίο πλασέ “γράφει” το 0-1 στο παιχνίδι.

Στο 10′ η πρώτη καλή φάση του Αετού που πίεσε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα με το σουτ του Πλερωνάκη να φεύγει μόλις άουτ.Εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Νικομανώλη Νύκταρη στο 17′ διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ ο Δανδάλης. Στο 18′ ο Μπαμπουλάκης με κεφαλιά “κεραυνό” στέλνει την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι μετά το κόρνερ του Νύκταρη. Ο Αετός συνεχίζει τον επιθετικό του μονόλογο σε όλο το πρώτο ημίχρονο και χάνει σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπαμπουλάκη στο 34 να εκτελεί φάουλ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ το φάουλ του Νύκταρη στο 35′ έδιωξε ξανά δύσκολα σε κόρνερ ο Δαναδάλης. Στο 37′ ο Μάνος Νύκταρης είχε κεφαλιά μόλις άουτ, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με την εξ επαφής κεφαλιά του Μπαμπουλάκη στο 45′ που πέρασε μόλις άουτ.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη σέντρα με την “ζωγραφιά” του Νικομανώλη Νύκταρη που με ένα κοντρόλ και σουτ από τα 45 μέτρα έστειλε τη μπάλα συστημένη στο αριστερό παραθυράκι του Δανδάλη για το 1-1 με ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουν σημειωθεί ποτέ στα γήπεδα του Ρεθύμνου. Από εκεί και πέρα ο Αετός πίεσε για την ολική ανατροπή την οποία και δικαιούταν,ενώ στάθηκε και τυχερός στην τελευταία φάση του ματς όπου η απόκρουση του Καπετανάκη κράτησε ζωντανή την ομάδα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στους Αρμένους. Στο 55′ μεγάλη ευκαιρία, διπλή μάλιστα με το σουτ του Πλερωνάκη να αποκρούει ο Δανδάλης και στην επαναφορά ο Σπαχής έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 66′ το σουτ του Σπαχή μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας, ενώ στο 67′ το φάουλ του Νύκταρη πέρασε μόλις άουτ! Ο Νικομανώλης Νύκταρης “σέρβιρε” εξαιρετική ασίστ και στο 68′ με τον Πλερωνάκη να αστοχεί στο τετ α τετ πιεζόμενος όμως και από αμυντικό. Το τελευταίο δεκάλεπτο έγινε “ροντέο” με τον Αετό να ψάχνει παθιασμένα το δεύτερο γκολ, αλλά και τους φιλοξενούμενους να χτυπούν στην αντεπίθεση και να αγγίζουν το 1-2 αρχικά στο 73′ με το σουτ του Σηφακάκη στο δοκάρι και στο 93′ με την μεγάλη απόκρουση του Καπετανάκη στο τετ α τετ του Αποστολάκη.

 

Το τελευταίο σφύριγμα άφησε με μια γλυκόπικρη γεύση τον Αετό που ήταν εξαιρετικός παρά τις δύσκολες συνθήκες του παιχνιδιού, ενώ άφησε εντελώς ανοιχτούς τους λογαριασμούς για τον επαναληπτικό των Αρμένων που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 4.30 μ.μ.Οι πρώτες εντυπώσεις πάντως είναι θετικές και δείχνουν ότι ο Αετός θα είναι ιδιαίτερα σκληροτράχηλος αντίπαλος για όλους, ένα δυνατό σύνολο που θα προσπαθεί σε κάθε αγώνα για το καλύτερο δυνατό. Άψογο το στήσιμο σήμερα και από τον προπονητή Τάκη Μέμμο που προσάρμοσε άριστα την ομάδα σε σημείο που σε αρκετά διαστήματα του παιχνιδιού να μην φαίνεται το αριθμητικό μειονέκτημα. Καταπληκτικό παιχνίδι από όλα τα παιδιά που υπερέβαλαν εαυτούς, αλλά ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στον Νύκταρη που ήταν εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι και την εκτέλεση των στημένων, στον Ραφαήλ Μπαμπουλάκη που πέρα από το μεγάλο του παιχνίδι στον ανασταλτικό τομέα ήταν παρών αλλά άτυχος και σε πολλές φάσεις στην επίθεση και τέλος στον τερματοφύλακα Ζαχαρία Καπετανάκη που με την καθοριστική του απόκρουση στο φινάλε διατήρησε τις ελπίδες του Αετού για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου.

 

Οι συνθέσεις:

 

Αετός Ανωγείων:Προπονητής Τάκης Μέμμος.

Καπετανάκης – Παπουτσάκης – Γκιώνης – Χαραλαμπάκης – Καλλέργης – Μπαμπουλάκης – Ν.Νύκταρης – Μ.Νύκταρης (84′ Παπαδομιχελάκης) – Ε.Δραμουντάνης – Σπαχής – Πλερωνάκης (79′ Ξυλούρης)

 

Ο.Φ.Αρμένων:Προπονητής Φίλιππος Μουρτζανός

Δανδάλης – Πετρογιαννάκης – Παπαδάκης – Βογιατζάκης – Κολυβάκης – Κρασονικολάκης – Τριχάκης (65′ Κλειδής) – Τσόλας (79′ Γασπαράκης) – Αποστολάκης – Δημητρόφ (90′ Καραγιώργης) – Σηφακάκης

Μοιραστείτε το

-

-->