Προβολή Ντοκιμαντέρ, αλλά και ρεμπέτικη μουσική θα περιλαμβάνει η προ φεστιβαλική εκδήλωση που διοργανώνει η ομάδα “ΑνώγειαΝέοι”, την ερχόμενη Τετάρτη 2 Αυγούστου στις 9 μ.μ, στην πλατεία του Συνοικισμού στο Μετόχι, ενόψει του μεγάλου Αντιφασιστικού διημέρου “Χαϊμαλίνα” που θα γίνει στο χωριό από τις 10 έως και τις 11 Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα, θα προβληθεί το Ντοκιμαντέρ “Φασισμός Α.Ε.” του Άρη Χατζηστεφάνου. Το ντοκιμαντέρ αναζητά το ρόλο που έπαιξαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και πολιτικοί στην άνοδο του φασισμού από την εποχή του Χίτλερ και του Μουσολίνι μέχρι τα χρόνια της Ε.Ε. και του μνημονίου. Συζητώντας με γνωστούς ιστορικούς και δημοσιογράφους, όπως ο Ταρίκ Αλί, ο Γ. Μαργαρίτης, ο Σπ Μαρκέτος κ.α οι δημιουργοί αναζητούν το πραγματικό πρόσωπο του σύγχρονου φασισμού, πίσω και πέρα από τις σβάστικες και τα νεοναζιστικά μορφώματα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.

 

Στην σχετική τους ανακοίνωση για την εκδήλωση η ομάδα “ΑνώγειαΝεοι” αναφέρει τα εξής:

 

“Μια ανάσα πριν από το Φεστιβάλ “Χαϊμαλίνα” και το έδαφος προετοιμάζεται με μια αντιφασιστική βραδιά στην πλατεία του συνοικισμού στο Μετόχι, στα Ανώγεια! Σας περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε μαζί το ντοκιμαντέρ “Φασισμός Α.Ε.” του Άρη Χατζηστεφάνου και να ακούσουμε αντιφασιστικά, και όχι μόνο, ρεμπέτικα τραγούδια, από τους πολλά υποσχόμενους μουσικούς Δημήτρη Ρόθο (μπουζούκι), Κριστιάν Κονσταντινέσκου (κιθάρα-φωνητικά), Σήφη Αποστολάκη (κιθάρα-φωνητικά) και Δημήτρη Αποστολάκη (κρουστά)”.

Μοιραστείτε το

-

-->