Στις 7 Ιουνίου 2016 πέρασε στην αιωνιότητα ο Βασίλης Σπαχής, ή Σπαχοβασίλης, πρώην δήμαρχος Ανωγείων, αλλά και αγωνιστής της Αντίστασης, μένοντας στην ιστορία ως ο μικρότερος σε ηλικία αντάρτης της ομάδας του Πετρακογιώργη. Με σημείωμα τους στην Ανωγή, τα παιδιά του αποχαιρετούν τον πατέρα τους, ενώ καλούν τους φίλους και τους συγγενείς του την ερχόμενη Κυριακή 4 Ιουνίου, στο ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του που θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Αρμί. Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

“Πέρασε ένας χρόνος πατέρα!

Ένα χρόνος μακριά μας,χωρίς εσένα αλλά με εσένα παντού .Παντού στην σκέψη μας, στην καθημερινότητά μας, μα πάνω από όλα στην καρδιά μας!

Η παρουσία σου είναι ισχυρή και θα παραμείνει τέτοια.Η απώλειά σου βαριά για μας,η θύμησή σου όμως γαληνεύει την ψυχή μας. Είσαι μαζί μας παρών!Παρών  με όλα όσα μας έμαθες ,με ότι μας δίδαξες. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να σε ευχαριστήσουμε για όλα αυτά.Είναι δύσκολο να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας.Είμαστε μικροί μπροστά στο μεγαλείο της δικιά σου ψυχής .Θα ζούμε έχοντας ευλογία την αγάπη σου .Περήφανοι για σένα και την αρχοντιά σου!

Περήφανοι που είμαστε απόγονοι του Σπαχοβασίλη.

Θα σε αγαπάμε πάντα!

 

-Το ετήσιο μνημόσυνο του Βασιλείου Σπαχή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  4 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου ”

 

Μοιραστείτε το

-

-->