Η κλήρωση της φάσης των 16 του κυπέλλου έφερε αντίπαλο της ομάδας των Ανωγείων τον Όμιλο Φίλων Σκακιού Χανίων (ΟΦΣΧ). Η αναμέτρηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στα Ανώγεια, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων στο ισόγειο του Δημαρχείου Ανωγείων. Οι παρτίδες θα ξεκινήσουν στις 16:30. Οι ομάδες θα αγωνιστούν με 4μελή σύνθεση, όπως συμβαίνει πάντα στο κύπελλο (στο πρωτάθλημα οι συνθέσεις των ομάδων είναι 10μελής). Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο ΟΦΣΧ είναι ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Αγωνίζεται στον Προκριματικό Όμιλο της Α Εθνικής, ενώ φέτος ενισχύθηκε με μια πολύ σημαντική μορφή στον χώρο του Ελληνικού Σκακιού, τον Διεθνή Μετρ Τάκη Πανταβό, ο οποίος είναι προπονητής στον ΑΟ Κύδων και τον ΟΦΣΧ, ενώ αγωνίζεται επίσης με τον ΟΦΣΧ. Η ομάδα των Χανίων είναι μια πλήρης, πολύ ισχυρή ομάδα, η οποία πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β Εθνικής και απέκτησε το δικαίωμα να αγωνιστεί στον Προκριματικό Όμιλο της Α Εθνικής.

Ο ΟΦΣ Χανίων είναι φυσικά το φαβορί της συνάντησης, αλλά – όπως σε κάθε παιχνίδι – η ομάδα των Ανωγείων θα κατέβει με στόχο να παίξει το καλύτερο σκάκι που μπορεί και να διεκδικήσει ότι είναι δυνατόν από την αναμέτρηση. Θα είναι επίσης – ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος – ένα πολύ δυνατό τεστ εν όψη του Πρωταθλήματος της Β Εθνικής που ξεκινάει στις 11 Μαρτίου.

Οι δηλώσεις από το προπονητικό team του ΣΟ Ανωγείων είναι χαρακτηριστικές: «Περιμέναμε ότι θα έχουμε δύσκολο αντίπαλο. Είναι φυσικό, όταν στο κύπελλο οι περισσότερες ομάδες που έχουν μείνει αγωνίζονται στην Α Εθνική ή στον Προκριματικό Όμιλο αυτής, ότι τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Δεν μας πειράζει αυτό καθόλου. Το φαβορί είναι ο ΟΦΣΧ, ο οποίος είναι μια εξαιρετική ομάδα από κάθε άποψη, αλλά εμείς αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι με την ίδια οπτική. Θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και θα δώσουμε ότι έχουμε πάνω στην σκακιέρα. Ελπίζουμε ότι θα παιχθούν ενδιαφέρουσες παρτίδες».

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->